Peste 6 milioane de oameni din lume suferă de tulburări imunitare congenitale. Bolile numite oficial imunodeficiențe primare pot cauza funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar și sunt cel mai adesea asociate cu tulburări ale producției de anticorpi.
Singurul ajutor îl reprezintă terapiile pe bază de plasmă, care este colectată de la donatori voluntari. Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare, care are loc între 22 și 29 aprilie, își propune să ajute la creșterea gradului de conștientizare a acestor tulburări imunitare.
Imunodeficiențele primare (DIP) se manifestă în principal prin infecții recurente sau prin dificultăți în tratarea acestora. Anticorpii din organism nu funcționează deloc sau funcționează insuficient.
Astfel, chiar și microorganismele care sunt inofensive pentru alte persoane le pot cauza pacienților probleme grave de sănătate. În cazurile mai severe, sistemul imunitar își atacă și propriile celule și țesuturi.
Există aproape 400 de boli provocate de tulburările imunitare. Unii oameni sunt predispuși la cancer, alții sunt mai predispuși să sufere alergii. Forma și intensitatea problemei sunt foarte specifice.
„Pacienții cu tulburări imunitare au nevoie de imunoglobulină pentru tratamentul lor. Aceasta este una dintre proteinele provenite din plasma sanguină și, prin urmare, plasma sanguină este crucială pentru producerea acesteia. Plasma nu poate fi fabricată, ea poate fi doar donată, deci donările de plasmă sunt cruciale pentru salvarea de vieți și îmbunătățirea calității vieții pacienților”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda Romania.
Ca și în cazul altor boli rare, diagnosticarea imunodeficiențelor primare este foarte complicată: uneori poate dura mulți ani pentru ca aceste afecțiuni să fie diagnosticate corect. Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare are rolul a ajuta la educarea medicilor și a publicului despre aceste boli.
****
Takeda este o companie bio-farmaceutică globală cu o istorie remarcabilă de 240 de ani de activitate în slujba pacienților de pretutindeni. În toată istoria sa, Takeda a acționat în linie cu valorile sale fondatoare – integritate, echitate, dreptate și perseverență (Takeda-ism).
Takeda își propune să-și îndeplinească obiectivele prin luarea deciziilor în funcție de 4 priorități: pacientul – plasarea pacientului în centrul tuturor acțiunilor, încrederea – câștigarea încrederii societății, reputația – consolidarea reputației și promovarea și dezvoltarea portofoliului companiei.
Cele 4 priorități sunt parte a procesului de decizie și a acțiunilor pe care Takeda le întreprinde, pentru a-și onora angajamentul față de calitatea produselor și serviciilor sale și pentru a face lucrul corect de fiecare dată.
Articolul 22-29 aprilie – Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare. 6 milioane de oameni suferă de imunodeficiențe primare apare prima dată în 360medical.ro.