loader image
Home » Acces la servicii conexe actului medical pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist

Acces la servicii conexe actului medical pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist

Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si a Legii nr. 151/2010.
Initiativa legistaliva vizeaza serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii.

“Prin acest act normativ, se creeaza cadrul legal pentru asigurarea accesului nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate in spectrul autist, cu sau fara tulburari psihice, precum si pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii si stabilirea raspunderii de malpraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe.’, transmite Ministerul Sanatatii.

De asemenea, se extinde si perioada pentru care studentii beneficiaza de calitatea de asigurat in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Totodata, documentul permite Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania sa autorizeze temporar distributia unui medicament necesar tratamentului pacientilor cu tuberculoza.

Etichete: persoanele diagnosticate in spectrul autist, tulburari din spectrul autis, servicii medicale, asigurare de sanatate studenti

The post Acces la servicii conexe actului medical pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist appeared first on Edumedical.

Scroll to Top