loader image
Home » Cabinet Stomatologic: Cum Alegi Intelept Intre Implantul Dentar Ieftin si Calitate?

Cabinet Stomatologic: Cum Alegi Intelept Intre Implantul Dentar Ieftin si Calitate?

De-a lungul timpului, implanturile dentare au devenit o opțiune populară pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind atât funcționalitate cât și estetică. Cu toate acestea, în fața diversității de oferte, cum poți naviga între opțiunile de implant dentar ieftin și cele de calitate? Iată câteva ghiduri și considerații esențiale.

Tipuri de Implanturi Dentare

Există o varietate de implanturi dentare, iar alegerea potrivită depinde de nevoile specifice ale fiecărui pacient. Printre cele mai întâlnite tipuri se numără:

 1. Implanturi Convenționale: Sunt cele mai obișnuite, inserate direct în osul maxilarului sau mandibulei, sub formă de șuruburi, cilindri sau lamele.

 2. Implanturi Subperiostale: Plasate sub mucoasa gingivală, dar deasupra osului, pot fi potrivite în situații în care osul disponibil este insuficient pentru implanturile convenționale.

 3. Miniimplanturi sau Implanturi Transmucosale: Mai mici, folosite pentru a susține proteze sau dispozitive ortodontice temporare, oferind o alternativă mai puțin invazivă.

 4. Implanturi Zigomatice: Plasate în osul zigomatic al feței, reprezintă o soluție pentru cei cu pierderi masive de os în zona maxilarului.

 5. Implanturi cu Încărcare Imediată: Permite aplicarea imediată a coroanei sau protezei dentare, evitând o perioadă de vindecare extinsă.

Riscuri Asociate Cu Implanturile Ieftine

În căutarea unei soluții economice, este esențial să înțelegem riscurile potențiale. Optarea pentru un implant ieftin poate duce la:

 • Deteriorarea Rapidă: Coroanele pot să se deterioreze mai repede, afectând atât aspectul cât și funcționalitatea.

 • Reacții Alergice: Materialele de calitate inferioară pot provoca reacții alergice nedorite.

 • Vindecare Îndelungată: Perioada de vindecare poate fi afectată, generând complicații la nivelul gingiilor și a osului.

Cheltuieli Pe Termen Lung

Desigur, economiile pe termen scurt pot aduce cheltuieli suplimentare pe termen lung. Implanturile de calitate sunt proiectate pentru o durată lungă de viață, necesitând mai puțină intervenție în timp.

Avantajele Implanturilor de Calitate

Implanturile dentare de calitate oferă o serie de avantaje, inclusiv:

 • Durabilitate: Fabricate din materiale rezistente, cum ar fi titanul, acestea asigură o durată lungă de viață.

 • Integrare Solidă: Osteointegrarea rapidă și solidă contribuie la menținerea conturului facial și previne pierderea de os în jurul implantului.

 • Confort și Funcționalitate: Oferă confort în vorbire și alimentație, reducând restricțiile alimentare.

 • Mai Puțină Întreținere: Necesită mai puțină întreținere decât alternativele mai ieftine, cu controale periodice și igienă orală regulată.

Criterii Importante la Alegerea unui Implant Dentar

Când faci alegerea, ia în considerare:

 • Implanturi cu Suprafață Tratată: Acestea pot accelera vindecarea și garanta o integrare mai bună în os.

De Ce Sunt Unele Implanturi Mai Ieftine?

Diverse aspecte pot influența prețul implanturilor, printre care:

 • Materialele: Calitatea materialelor folosite poate influența costul final.

 • Tehnologia de Producție: Utilizarea tehnologiei moderne poate crește calitatea și, implicit, prețul.

 • Experiența Medicului: Experiența personalului medical poate influența costul total al tratamentului.

Alegerea unui implant dentar trebuie să fie bine fundamentată și luată în considerare în contextul sănătății generale a pacientului. Consultarea cu un medic stomatolog este esențială pentru a identifica soluția optimă, având în vedere atât calitatea cât și accesibilitatea financiară. Fa-ti o programare la cabinetul stomatologic din sectorul 6 si alege ce-a mai buna varianta pentru nevoile tale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top