loader image
Home » Centru modern de cardiologie, inaugurat la Spitalul “Prof. dr. Theodor Burghele” din Capitală

Centru modern de cardiologie, inaugurat la Spitalul “Prof. dr. Theodor Burghele” din Capitală

Spitalul Clinic “Prof. dr. Theodor Burghele” din Capitală a inaugurat marţi un centru de cardiologie modern, realizat în urma unei investiţii de circa 150.000 de euro, asigurate în principal din contribuţii ale unor sponsori.

Ideea realizării unui centru de cardiologie separat, în curtea spitalului, a apărut în perioada stării de alertă generate de pandemia Covid-19, când restricţiile impuse au îngreunat accesul pacienţilor la servicii medicale.

“În curtea spitalului exista o clădire care stătea neutilizată, starea sa generală lăsând mult de dorit. (…) Au fost instalate circuite electrice noi, special gândite pentru clinică, a fost montat un sistem modern de climatizare, au fost înlocuite instalaţiile sanitare. S-au montat uşi speciale, ignifuge, la standardele impuse de spitalele moderne, care să permită trecerea tărgilor, scaunelor cu rotile şi a paturilor”, a precizat unitatea medicală, într-un comunicat.

Totodată, clădirea beneficiază de grupuri sanitare noi, iar intrările ambulatoriului sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Centrul de cardiologie dispune de cabinete medicale de consultaţii, sală pentru testarea de efort, cabinete de ecografie cardiacă, cabinet pentru ecografie cardiacă transesofagiană.

Pacienţii sunt întâmpinaţi de personal specializat în zona de recepţie, conform listelor de programare, iar formele de înregistrare se completează într-un cabinet de registratură medicală.

După aceşti paşi preliminari, pacienţii sunt îndrumaţi către serviciul solicitat. De asemenea, toate investigaţiile pot fi efectuate într-o singură zi, în urma unei evaluări iniţiale, iar pacientul primeşte concluziile medicale şi planul de tratament pe loc.

În cadrul centrului de cardiologie se realizează investigaţii referitoare la: bilanţul cardiovascular pentru pacienţii cu hipertensiune, aritmii, insuficienţă cardiacă, boală cardiacă ischemică (consultaţii, EKG, monitorizări ambulatorii ale tensiunii arteriale şi de EKG, ecografie cardiacă transtoracică şi transesofagiană 2D şi 3D, test de efort, măsurarea vitezei undei de puls), bilanţul cardiovascular pentru pacienţii cu tratamente oncologice care trebuie supravegheaţi pentru toxicitatea cardiacă a citostaticelor. Pe tot parcursul chimioterapiei se realizează evaluarea ecografică cu tehnici speciale – 3D şi de deformare miocardică – conform ghidurilor internaţionale.

Pacienţii se pot prezenta la Centrul de cardiologie “Theodor Burghele” cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist şi după o programare prealabilă.

Conducerea spitalului intenționează realizarea unui laborator de angiografie intervenţională, a unui laborator de electrofiziologie, dotarea cu un RMN cardiac, dar şi amenajarea ambulatoriului de urologie.

Articolul Centru modern de cardiologie, inaugurat la Spitalul “Prof. dr. Theodor Burghele” din Capitală apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top