loader image
Home » Cum se poate trata Nevus of Ota?

Cum se poate trata Nevus of Ota?

Nevus of Ota reprezinta o afectiune dermatologica aparuta in urma unei acumularii in exces a melanocitelor (celule care confera culoarea pielii si parului), cu precadere in zona fetei. Frecvent, Nevus of Ota apare in jurul ochilor, frunte sau obraji si hiperpigmentarea este de culoare mov-albastra. Acest tip de hiperpigmentare poate aparea si pe alte zone ale corpului, precum gat, brate sau umeri, iar in acest caz se numeste Nevus of Ito. Studiile de specialitate indica un procent de 50% de Nevus of Ota prezente la nastere, in timp ce restul se pot dezvolta pe parcursul vietii.

Acest tip de hiperpigmentare nu influenteaza major sanatatea pacientilor, insa au fost semnalate cazuri de Nevus of Ota la nivelul ochilor asociate cu glaucom. Majoritatea pacientilor sunt deranjati din punct de vedere estetic si de faptul ca trebuie sa recurga la machiaj cu acoperire mare.
Nevus of Ota se trateaza cu succes in clinica Derma Expert cu ajutorul platformei laser PicoPlus, de la compania Lutronic. Acest sistem poarta aprobarea FDA si indeparteaza cu succes orice tip de tatuaj (cosmetic sau permanent, indiferent de culoare) si leziuni pigmentare (melasma, lentigine sau hiperpigmentatie post inflamatorie).

Simptomele afectiunii Nevus of Ota

Acest tip de hiperpigmentare este de regula unilaterala si implica doar o parte a fetei, insa sunt si cazuri in care afectiunea poate afecta ambele parti ale fetei. Deasemenea, poate afecta chiar si irisul si albul ochiului. In copilarie, hiperpigmentarea Nevus of Ota poate avea o forma mai usoara, insa poate deveni din ce in ce mai pronuntata odata cu inaintarea in varsta. Oamenii de stiinta nu au reusit sa indentifice pana acum o cauza clara a aparitie acestei afectiuni si sunt invocate modificarile hormonale sau radiatiile. Rata de aparitie a hiperpigmentatiei Nevus of Ota este mai mare la femei decat la barbati.

Tratamentul laser PicoPlus, cel mai eficient impotriva Nevus of Ota

Cea mai eficienta abordare a acestei afectiuni sunt tratamentele laser, care vor distruge acumularile de melanocite. In prezent, exista mai multe sisteme laser care pot trata Nevus of Ota, insa cel mai sigur si eficient este platforma laser PicoPlus, bazata pe tehnologia picosecundelor. Aceasta caracteristica permite tratarea afectiunii Nevus of Ota intr-un timp scurt, cu un numar redus de sedinte, fata de alte aparate. PicoPlus este bazat pe 4 lungimi de unda ale laserului Nd:Yag ceea ce permite medicilor Derma Expert sa ajusteze puterea laserului in functie de localizarea hipepigmentarii. Laserul PicoPlus va trata sigur si eficient Nevus of Ota, fara a fi agresiv cu pielea delicata din jurul ochilor.

Pregatire si recomandari post tratament PicoPlus

Protocolul de tratament recomandat de medicii dermatologi ai clinicii Derma Expert include 3-5 sedinte, efectuate la un interval de 4 saptamani. Tratamentul laser PicoPlus nu presupune o pregatire speciala in prealabil, insa pacientii nu trebuie sa se expuna la soare cu o luna inainte de tratament si nici dupa. Deasemenea, nu se va interveni la mai putin de 4 saptamani dupa o alta procedura laser sau peeling chimic. Dupa actiunea laserului PicoPlus impotriva Nevus of Ota, zona tratata va capata o culoare mai pronuntata, urmand ca pigmentul isi reduca intensitatea in urmatoarele 4 saptamani.

Programati acum o consultatie gratuita cu unul dintre medicii dermatologi ai clinicii Derma Expert pentru a primi un protocol personalizat de tratament.

Intreaba specialistul Derma Expert

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

The post Cum se poate trata Nevus of Ota? appeared first on Derma Expert.

Scroll to Top