loader image
Home » Depistăm timpuriu Anevrismul Cerebral

Depistăm timpuriu Anevrismul Cerebral

În cadrul centrului CardioRec Corbeanca depistăm precoce atât vasele de sânge stenozate, ce pot duce la AVC ischemic (astuparea vasului), cât și anevrismele cerebrale sau malformațiile arteriovenoase, ce pot duce la AVC hemoragic (sângerarea vasului), printr-o investigație imagistică complexă – ANGIO-CT CEREBRAL (Angiografie CT Craniu și Gât).

 

Pachetul de Screening pentru prevenție Atac Vascular Cerebral (AVC) este format din

  • Consultație Neuroradiologie
  • Angiografie CT Craniu și Gât

*Toate investigațiile imagistice se realizează doar cu recomandarea medicului specialist

 

 

Rezultatul Examinării AngioCT Cerebral este disponibil în aproximativ 2 ore, apoi veți beneficia de o Consultație de Neuroradiologie la Dr. Ștefăniță Dima, Medic Primar Radiologie și Imagistică Medicală cu Supraspecializare în Neuroradiologie intervențională, Doctor în Științe Medicale.

Examinarea este recomandată persoanelor care au un trecut familial cu patologie neurovasculară (rudele de gradul 1 sau 2), precum și anumite simptome specifice, de la banala cefalee recurentă și până la atacuri ischemice tranzitorii sau permanente, cu deficite neurologice de tipul tulburărilor de vorbire, tulburărilor vizuale, hemipareza feței, a membrelor superioare și/sau inferioare unilateral, redoarea de ceafă și fotofobia și multe altele ce au debut brusc.

Aceasta se poate realiza la persoanele de peste 18 ani care nu au alergie la iod și au o funcție renală normală (creatinina și ureea sunt indicatori ai funcției renale). Examinarea este contraindicată femeilor care sunt însărcinate.

Prevenția este cheia! Poți beneficia de investigația Angio-CT Cerebral, la nivel de Excelență, în cadrul centrului nostru. Echipamentul CT cu care este dotat centrul CardioRec este unul extrem de performant (CT GE REVOLUTION EVO de 128 slice-uri), fapt ce permite scanări imagistice complexe precum în marile centre de imagistică avansată din Europa.

 

Programări – 021.9636

 

 


Vezi aici întreaga gamă de investigații RMN și CT pe care le oferim la CardioRec Corbeanca!

 

 

 

Scroll to Top