loader image
Home » Faţete dentare Hollywood smile – sfaturi

Faţete dentare Hollywood smile – sfaturi

Aceste Faţete dentare Hollywood smile schimbă radical estetica dinţilor şi fac din zâmbetul de Hollywood una dintre cele mai atrăgătoare calităţi ale tale. Se recomandă celor care vor să-şi corecteze poziţia, culoarea sau forma dinţilor.

Ce sunt aceste Faţete dentare Hollywood smile

Faţetele dentare Hollywood smile sunt realizate din pelicule subţiri de ceramică. Au scopul de a acoperi dintele şlefuit în prealabil și a-i oferi un aspect mai plăcut. Ele se integrează bine în gingie şi preiau fără probleme funcţiile dinţilor.

Aceste porţiuni subţiri de ceramică sunt de mai multe tipuri, în funcţie de gradul de acoperire al dintelui (unele nici nu necesită şlefuirea acestuia, fiind atât de subţiri încât redau luminozitatea lui). Aceste Faţete dentare Hollywood smile oferă o aderenṭă perfectă şi sunt suficient de rezistente pentru a garanta durabilitatea. Procedura include şi un adeziv special care se aplică pe dintele supus intervenţiei.

Tipuri de Faţete dentare Hollywood smile

După materialul din care sunt realizate, fațetele dentare sunt de mai multe tipuri:

 • Fațete din porțelan/ceramică: fațete Emax – ceramicaă presată sau fațete feldspatice – din straturi de ceramică;
 • Fațete din disilicat de litiu (porțelan/ceramică foarte subțire și foarte puternic/ă)
 • Fațete Da Vinci (porțelan/ceramică foarte subțire)
 • Fațete Mac (material foarte puternic si rezistent la pete)
 • Fațete din materiale compozite
 • Fațete din materiale nanoceramice pentru acoperire (cea mai nouă tehnologie)
 • Fațete din zirconiu: mai rezistente, dar nu și cele mai estetice – indicate pentru zonele cu forțe mașticatorii mari

După modul de aplicare/cimentare, fațetele dentare se împart astfel:

 • Fațete fară șlefuire sau “no prep”: sunt foițe foarte fine de ceramică, de maximum 0.3 mm, care se lipesc pe suprafața smalţului dintelui fară a fi necesară șlefuirea;
 • Fațete cu șlefuire “prep”: se aplică în urma preparării smalțului printr-un grad minim de șlefuire. Prepararea smalțului dentar se face deseori prin simpla creare de șanțuri în smalț, cu o adancime de 0.2-0.6 mm sau prin zgârierea superficială a smalțului dentar.

Sfatul medicilor după procedură

 • Urmează cu stricteţe recomandările medicului priving igiena orală, pentru că faţetele dentare nu exclud carierea dinţilor din spate;
 • Gândeşte-te foarte bine dacă îţi doreşti această intervenţie pentru că ar putea presupune şlefuirea dintelui, iar acest proces este ireversibil;
 • Nu pune presiune pe dinţi, pentru că faţetele pot pica sau se pot sparge. Asta înseamnă să nu muşti alimente dure şi să nu îţi scrâncești dinṭii.

Discută despre toate aceste aspecte cu specialiştii noştri şi decide ce tip de Faţete dentare Hollywood smile se potrivesc cel mai bine danturii tale. Profesioniştii Centrului Art dispun de toate informaţiile necesare pentru a lua împreună cea mai bună decizie.

Citește și:

FAȚETE DENTARE – CUM SE REALIZEAZĂ ȘI CARE SUNT SFATURILE MEDICILOR

FAȚETE DENTARE HOLLYWOOD SMILE: AVANTAJE ȘI CONTRAINDICAȚII

FAȚETE DENTARE – TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE INTERVENȚIE

FAŢETE DENTARE – CUM ARATĂ PROCESUL DE APLICARE ÎN 2021

Articolul Faţete dentare Hollywood smile – sfaturi apare prima dată în Art Implant – Stomatologie si Servicii infrumusetare Corporale si Faciale.

Scroll to Top