loader image
Home » Ghidul pentru diagnosticul și tratamentul esofagului Barrett, actualizat

Ghidul pentru diagnosticul și tratamentul esofagului Barrett, actualizat

Un nou ghid realizat de Colegiul American de Gastroenterologie a extins metodele de screening și a actualizat îndrumările privind intervalele și tehnicile de supraveghere pentru pacienții cu esofag Barrett.

Cercetători de la Chapel Hill, Universitatea Carolina de Nord, conduși de dr. Nicholas J. Shaheen, au actualizat ghidul pentru diagnosticarea și gestionarea afecțiunii cunoscute sub numele de esofag Barrett (EB).

Autorii recomandă ca displazia de orice grad detectată în biopsiile EB să fie confirmate de un al doilea patolog care are expertiză în patologie gastrointestinală. Modalitățile acceptabile de screening pentru EB includ acum și alte metode în afara celor endoscopice. Atât endoscopia cu lumină albă cât și cromoendoscopia sunt recomandate pentru supravegherea endoscopică a esofagului Barrett.

Lungimea segmentului EB ar trebui luată în considerare la deciderea intervalelor de supraveghere, cu intervale mai lungi rezervate celor cu segmente de EB <3 cm. Terapia de eradicare endoscopică este recomandată pacienților cu EB cu displazie de grad înalt sau cancer al mucoasei gastrice. Pentru pacienții cu EB care au finalizat cu succes terapia de eradicare endoscopică, se recomandă un program de supraveghere endoscopică.

Terapia de eradicare endoscopică (EET), standardul de îngrijire pentru tratamentul esofagului Barrett cu displazie și neoplazie timpurie, constă într-o combinație de rezecție endoscopică și terapii ablative.

„Aceste actualizări sintetizează cele mai bune practicile curente în gestionarea EB, cu mai multe schimbări cheie de la ultima revizuire, care reflectă baza noastră de cunoștințe în continuă evoluție”, au scris autorii. Noile actualizări au fost publicat în numărul din aprilie al Revistei Americane de Gastroenterologie.

Articolul Ghidul pentru diagnosticul și tratamentul esofagului Barrett, actualizat apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top