loader image
Home » IC Fundeni: Starea fetiţei de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat transplant este “în ameliorare”

IC Fundeni: Starea fetiţei de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat transplant este “în ameliorare”

Starea fetiţei de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat sâmbătă o procedură de transplant hepatic este “în ameliorare”, copilul fiind încă intubat, a transmis luni Institutul Clinic Fundeni. 

Astfel, pacienta este sedată, intubată şi ventilată mecanic, dar “în proces de încercare a desprinderii” de pe aparatul de respiraţie, potrivit unității medicale.

Reprezentanţii IC Fundeni afirmă că ficatul pacientei este funcţional, iar analizele sunt în ameliorare.

“Este hemodiafiltrată continuu şi a primit postoperator două şedinţe de plasmafereză terapeutică. Ficatul este funcţional, analizele sunt în ameliorare. Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact imunologic şi hematologic”, mai afirmă aceeaşi sursă.

Totodată, fetiţa este cu un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicaţie imunosupresoare, antibioprofilaxie şi antibioterapie complexă, “primeşte nutriţie enterală şi parenterală” şi sesiuni de kinetoterapie pasivă.

Transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni, starea acesteia fiind stabilă.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”.

Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată vineri la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării unui transplant hepatic.

Articolul IC Fundeni: Starea fetiţei de 5 ani cu insuficienţă hepatică la care s-a efectuat transplant este “în ameliorare” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top