loader image
Home » Implanturi dentare digitalizate

Implanturi dentare digitalizate

Implanturi dentare digitalizate

Datorită apariției noilor tehnologii digitale și mulțumită dezvoltării stomatologiei minim invazive, noile implaturi dentare digitalizate facilitează efectuarea procedurilor cu o mai mare precizie. Prin această metodă nu se fac compromisuri din punct de vedere estetic și funcțional, iar satisfacția pacientului nu încetează să apară.
În ultimele decenii, implanturile dentare au devenit soluția lipsei parțiale sau totale a dinților. S-a dovedit faptul că implanturile dentare rezistă extraordinar de mult în timp, pacienții fiind deosebit de mulțumiți de rezultatele acestora. În același timp, există destul de multe cazuri în care apar complicații sau eșecuri dentare care includ: absorbția osoasă, dezvoltarea inflamației, fracturarea implanturilor sau a structurilor din cauza unei restaurări inadecvate.În cazul implanturilor dentare obișnuite, medicul înserează lucrarea în osul maxilarului fără să aibă în vedere rezultatele restaurării dentare și fără să ia în considerare aspectul estetic. Mai mult, implantul este înserat cu „mâna liberă” fără o planificare prealabilă sau observarea tipului și calității structurii osoase Deci, în multe cazuri, nu există precizie în inserția implantului și utilizarea maximă a osului.

Ce este un implant dentar digitalizat?

Cu ajutorul procesului de implantare dentar digitalizat, stomatologul efectuează o planificare precisă a poziției 3D a implantului în osul maxilarului. Designul, care se bazează pe datele CT digitale, include un plan 3D detaliat, cu locația optimă și precisă a implanturilor pentru rezultatul ideal.

În conformitate cu această planificare, implanturile sunt adaptate în funcție de maxilarul fiecărui pacient și introduse în direcția și la adâncimea corectă, prevenind astfel eventualele erori sau deplasări nedorite. Acest lucru permite ca implanturile dentare să fie înserate în conformitate cu o planificare atent realizată, în unghi drept și fără riscul apropierii de celelalte structurile anatomice.

Prin aceasta procedură, pacientul se poate bucura de un rezultat estetic impresionant într-un timp scurt și de o intervenție chirurgicală minim invazivă. Astfel, pacientul poate reveni de îndată la rutina sa zilnică, cu aproape nicio umflătură sau durere. 

Calitatea implanturilor

Pacientul este supus examenului de Computer Tomograf (CT), rezultate acestuia sunt transferate într-o prezentare 3D cu ajutorul cărora medicul poate identifica cu exactitate structurile anatomice importante înainte de începerea operației. În acest fel, medicul va putea studia conturul osului și va determina cu exactitate locația implanturilor și a coroanelor care vor fi aplicate în viitor. Ulterior, va fi produs ghidul chirurgical, realizat după masurători digitale. Aceste masurători digitale îi oferă specialistului ghidajul necesar în vederea înserării precise a implantului dentar în locația și direcția exactă dar și la adâncimea necesară. Mulțumită ghidului chirurgical, se poate efectua o intervenție chirurgicală minim invazivă cu precizie maximă, economisind considerabil de mult timp.
Scroll to Top