loader image
Home » Încă 2 cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii, raportate în județul Sibiu

Încă 2 cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii, raportate în județul Sibiu

Două noi cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii au fost raportate în județul Sibiu, a anunțat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) județeană. 

Cei doi copii au vârsta de 10 ani, respectiv 16 ani. Primul caz a fost raportat pe 19 aprilie.

“Băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu suspiciunea de hepatită acută. Markeri virali pentru hepatită virală A, B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti Leptospiră. Copilul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară, fără elemente de agravare”, a precizat DSP Sibiu, într-o informare.

Un al doilea caz a fost raportat pe 26 aprilie – o fetiţă de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru hepatită virală A, B, C, în timp ce pentru hepatită virală E probele sunt încă în lucru. În prezent, fetiţa este externată, cu stare ameliorată.

Anterior au fost raportate în România 3 cazuri suspecte de hepatită severă acută, primul fiind la o fetiță de 5 ani, internată în spital din 4 aprilie. Joi au fost anunțate două noi cazuri suspecte, la copii cu vârsta de 8 luni, respectiv 10 ani.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a raportat 191 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani până la 27 aprilie pe plan mondial, din care 166 în țări din Europa, iar restul de 25 în SUA, Israel și Japonia.

Până acum, cei mai mulți pacienți și-au revenit, încă la o parte dintre ei boala a progresat către insuficiență hepatică acută, ce necesită transplant de ficat.

Articolul Încă 2 cazuri suspecte de hepatită severă acută la copii, raportate în județul Sibiu apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top