loader image
Home » Pacientii nu trebuie sa plateasca testarea Covid-19 la internarea in spital

Pacientii nu trebuie sa plateasca testarea Covid-19 la internarea in spital

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii a aprobat un Ordin de ministru privind unele masuri ce se aplica de unitatile sanitare, in situatii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, in vederea prevenirii si limitarii infectiilor asociate asistentei medicale, unitatile sanitare publice pot organiza testarea pacientilor pentru detectia infectiei cu virusul SARS-CoV-2, in cadrul activitatii de screening la internare.

“Costurile activitatii de screening sunt suportate de unitatea sanitara publica din venituri proprii. Managerii unitatilor sanitare publice au obligatia de a dispune masurile necesare in vederea asigurarii accesului pacientilor in unitatile sanitare publice, precum si accesului acestora la serviciile medicale, fara prezentarea rezultatului unui test pentru detectia infectiei cu virusul SARS-CoV-2.”, transmite Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, nerespectarea acestor prevederi de catre managerii unitatilor sanitare publice constituie cauza de incetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Etichete: testare covid-19, testare sars-cov-2, plata test covid pacienti

The post Pacientii nu trebuie sa plateasca testarea Covid-19 la internarea in spital appeared first on Edumedical.

Scroll to Top