loader image
Home » Pacientii pot consulta lista tuturor studiilor clinice autorizate in Romania

Pacientii pot consulta lista tuturor studiilor clinice autorizate in Romania

Pentru a veni in sprijinul pacientilor si al profesionistilor din domeniul sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) a publicat pe site-ul institutiei lista studiilor clinice autorizate in acest an, pana la acest moment, in Romania si aflate in curs de desfasurare.

Pacientii pot identifica centrele autorizate sa desfasoare studii clinice

Prin consultarea acestei Liste, pacientii, in functie de afectiunea pe care o au, pot identifica centrele medicale autorizate in Romania sa desfasoare studii clinice pentru diverse patologii.

“Decizia de includere a unui pacient intr-un studiu clinic apartine medicului investigator, pe baza unor criterii riguros stabilite. Medicul investigator va indruma si orienta pacientul in tot acest demers, incepand cu informarea corecta si completa a acestuia precum si semnarea consimtamantului informat privind studiul clinic.”, transmite Agentia Nationala a Medicamentului.

Registrul Public European cu studiile clinice aprobate in UE

La recomandarea Comisiei Europeane a fost creat Registrul Public European care include studiile clinice cu beneficiu terapeutic aprobate la nivelul Uniunii Europene. Astfel, prin accesarea link-ului https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/search, existent la finalul Listei postate pe site-ul ANMDMR si introducerea in motorul de cautare a numarului EudraCT aferent studiului de interes, pot fi gasite informatii precum: numele complet al studiului, informatii despre sponsor, afectiunea medicala sau informatii legate de criteriile de includere si excludere in studiu.

Lista studiilor clinice autorizate in Romania, in anul 2022, pana la data de 18 august, poate fi consultata AICI.

Etichete: studii clinice, studii clinice romania,

 

The post Pacientii pot consulta lista tuturor studiilor clinice autorizate in Romania appeared first on Edumedical.

Scroll to Top