loader image
Home » Pfizer cumpără compania Biohaven, specializată în medicamente pentru migrenă

Pfizer cumpără compania Biohaven, specializată în medicamente pentru migrenă

Grupul farmaceutic american Pfizer a ajuns la un acord pentru a achiziționa compania Biohaven, specializată în medicamente pentru migrenă, pentru un preț de 11,6 miliarde dolari. 

Acționarii celor două companii au aprobat tranzacția, care reprezintă cea mai mare achiziție realizată de Pfizer din 2016, potrivit Reuters.

Principalul medicament deținut de Biohaven este Nurtec ODT (un inhibitor al peptidei legate de gena calcitoninei – CGRP), autorizat pentru punere pe piață pentru tratamentul migrenei.

Compania mai are alte șase medicamente pentru migrenă în curs de dezvoltare și a înregistrat venituri de 462,5 milioane dolari în 2021. Pentru 2022, veniturile sunt estimate să crească de două ori.

Tranzacția face parte din strategia Pfizer de a achiziționa companii sau produse care să genereze venituri suplimentare de 25 miliarde dolari pe an până la finalul acestui deceniu.

Potrivit estimărilor actuale, vânzările de medicamente pentru migrenă dezvoltate de Biohaven ar putea ajunge la 6 miliarde de dolari pe an.

Articolul Pfizer cumpără compania Biohaven, specializată în medicamente pentru migrenă apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top