loader image
Home » România a solicitat 1.000 de doze de vaccin antivariolic prin mecanismul UE de achiziție centralizată

România a solicitat 1.000 de doze de vaccin antivariolic prin mecanismul UE de achiziție centralizată

România a solicitat 1.000 de doze de vaccin antivariolic prin mecanismul Uniunii Europene de achiziție centralizată, potrivit ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Declarația a fost făcută vineri, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

“Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată”, a spus prof. Rafila.

Detaliile achiziției urmează să fie stabilite la finalul acestei luni, într-o reuniune la nivel european.

“Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global. Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră”, a mai spus ministrul.

Declarația vine după ce un oficial suedez a afirmat că statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru a face achiziții comune de vaccinuri și antivirale împotriva “variolei maimuței”.

Astfel, statele din UE vor cumpăra vaccinul antivariolic Imvanex de la compania Bavarian Nordic (Danemarca) și medicamentul antiviral tecovirimat de la compania americană Siga Technologies.

Ambele produse sunt autorizate pentru punere pe piața Uniunii Europene.

Articolul România a solicitat 1.000 de doze de vaccin antivariolic prin mecanismul UE de achiziție centralizată apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top