loader image
Home » Spitalul Universitar din Capitală a primit un ecograf şi un ventilator de suport respirator de la o organizație umanitară

Spitalul Universitar din Capitală a primit un ecograf şi un ventilator de suport respirator de la o organizație umanitară

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a primit un ecograf şi un ventilator de suport respirator de la organizația “Salvaţi Copiii”. 

Este a şasea donaţie pe care organizaţia a făcut-o în ultimii cinci ani unităţii medicale.

“Apreciem activitatea secţiei în care sunt îngrijiţi nou-născuţii la vârste de gestaţie foarte mici sau cu afecţiuni grave care necesită suport cardio-respirator şi îngrijiri speciale. Aici ajung foarte mulţi copii din toată ţara transferaţi de la alte maternităţi pentru a fi salvaţi, pentru că echipa medicală de aici este extrem de bine pregătită”, a afirmat reprezentanta organizației, Gabriela Alexandrescu.

La unitatea medicală se nasc aproximativ 400 de prematuri în fiecare an, dintre care 40% au greutăţi şi vârste de gestaţie foarte mici.

Prezent la inaugurarea noilor echipamente, ministrul Sănătății a promis să facă eforturi pentru dotarea mai bună a spitalelor din fonduri publice.

“Din păcate, ceea ce se întâmplă de multe ori în sectorul public, nu numai la Ministerul Sănătăţii, este o întârziere foarte mare din momentul alocării fondurilor, declanşării procedurii de achiziţie şi până când achiziţia efectivă se realizează. Sunt cred că cinci ani de zile de când această achiziţie a fost declanşată şi abia anul trecut şi anul acesta reuşim să furnizăm primele incubatoare. (…) Încercăm să facem tot ceea ce este posibil să accelerăm aceste proceduri de achiziţie”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

 

Articolul Spitalul Universitar din Capitală a primit un ecograf şi un ventilator de suport respirator de la o organizație umanitară apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top