loader image
Home » Studiu: Infecția cu varianta omicron generează un răspuns imun redus

Studiu: Infecția cu varianta omicron generează un răspuns imun redus

Infecția cu varianta omicron a SARS-CoV-2 generează un răspuns imun redus, care este puțin probabil să protejeze împotriva infecției cu alte variante ale virusului, arată un nou studiu realizat de cercetători austrieci.

Studiul a fost publicat pe platforma Research Square înainte de evaluarea peer-review, potrivit Reuters.

Autorii studiului au realizat analize în laborator în care au expus diferite variante ale virusului SARS-CoV-2 la anticorpii generați natural de subvariantele omicron BA.1 și BA.2 la persoanele infectate.

Rezultatele analizelor au indicat că persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin anti-Covid-19 înainte de infecția cu varianta omicron au un nivel ridicat de anticorpi.

În schimb, persoanele care înainte de infecția cu varianta omicron nu au fost imunizate prin vaccinare sau o infecție cu o variantă anterioară a virusului au dezvoltat anticorpi specifici tulpinii omicron, care nu neutralizează alte variante ale SARS-CoV-2.

Cea mai slabă protecție împotriva infecției cu alte tulpini ale virusului a fost detectată la persoanele infectate cu subvarianta BA.2, potrivit studiului.

Articolul Studiu: Infecția cu varianta omicron generează un răspuns imun redus apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top