loader image
Home » Ziua mondiala a sclerozei multiple

Ziua mondiala a sclerozei multiple

La 30 mai este marcata Ziua mondiala a sclerozei multiple, demers instituit in anul 2009 de Federatia Internationala a Sclerozei Multiple (MSIF), formata din 47 de organizatii din intreaga lume, conform www.msif.org.

Anual, sunt organizate evenimente distincte sau in cadrul unor campanii bine definite, la nivel national si international pentru cresterea gradului de constientizare publica privind scleroza multipla, potrivit Agerpres.

In anul 2021, pe fondul incercarilor generate de pandemia cu noul coronavorius, aceasta zi importanta a fost marcata sub denumirea: ”Ma conectez. Ne cunoastem.”, organizata, in tara noastra, in colaborare cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative din Romania (APAN).

Scleroza multipla reprezinta una dintre cele mai comune afectiuni ale sistemului nervos central (creier si maduva spinarii), provocand dizabilitate la nivelul organismului.

La nivel mondial, aproximativ 2,5 milioane de oameni au scleroza multipla, iar in Romania sunt peste 10.000 de pacienti diagnosticati cu aceasta patologie, conform Spitalului Sfantul Sava.

Etichete: scleroza multipla, afectiune sistemul nervos central

The post Ziua mondiala a sclerozei multiple appeared first on Edumedical.

Scroll to Top