loader image
Home » 3 motive pentru care inca nu e tarziu sa iti pui aparat dentar

3 motive pentru care inca nu e tarziu sa iti pui aparat dentar

Exista pacienti aduti care cred ca au depasit varsta potrivita pentru a purta aparat dentar, considerand acest tratament ca fiind potrivit doar pentru copii si adolescenti. Daca si tu faci parte din aceasta categorie de pacienti, afla ca tratamentul ortodontic se poate realiza la orice varsta si este chiar unul dintre cele mai accesate servicii stomatologice.

Tratamentul cu aparat dentar poate fi posibil la orice varsta

Chiar daca ai nevoie de aparat dentar din motive estetice sau functionale, progresele din domeniul ortodontic aduc o gama larga de optiuni pentru cei care vor sa isi indrepte dintii.

Iata mai jos 3 motive esentiale pentru care medicii specialisti ai clinicilor DENTESSE recomanda tratamentul cu aparat dentar la orice varsta.

Aparat dentar invizibil

1. Ai nevoie sa mentii sanatatea generala buna

Cand dintii sunt drepti sunt si mai usor de curatat. O dantura cu dinti strambi este adesea predispusa la carii si probleme parodontale, intrucat impiedica realizarea corecta si completa a igienizarii dentare.

De asemenea, prin indreptarea dintilor reusesti sa rezolvi si alte probleme de sanatate, care au lagatura directa cu problemele ortodontice.
● Dureri de cap
● Dureri de urechi
● Dureri ale maxilarului
● Probleme digestive
● Apnee de somn

2. Vrei sa te simti si sa arati bine

Un zambet cu dinti strambi nu a fost niciodata atractiv. Ba chiar din contra, cei mai multi care au aceasta problema sunt jenati cu dantura lor si isi ascund dantura atunci cand vorbesc sau zambesc. Lipsa de incredere poate afecta grav relatiile cu cei din jur si calitatea vietii. Cu ajutorul aparatului dentar reusesti sa recapeti increderea in propriul zambet si sa te simti confrotabil cu tine in orice situatie.

3. Ai la dispozitie o gama larga de aparate dentare din care poti alege

Datorita progreselor din domeniul ortodontic, ai posibilitatea sa alegi aparate dentare dintr-o gama larga de optiuni: clasice, discrete sau chiar invizibile.

Aparatul dentar metalic intra in categoria de aparate dentare clasice. Este cea mai la indemana optiune de tratament ortodontic, fiind cea mai accesibila din punct de vedere financiar. Rezolva urmatoarele probleme de pozitie si aliniere a dintilor: dinti inghesuiti, dinti cu spatii mari intre ei, dinti rotiti fata de axul lor normal, dinti situati prea in fata sau prea in spate fata de pozitia lor normala pe arcada dentara, diastema, aducerea pe arcada a unor dinti definitivi blocati in os.

Aparatul dentar ceramic si Aparatul dentar din safir fac parte din categoria aparatelor dentare discrete. Bracketii sunt transparenti, fiind o alternativa eleganta si mai putin vizibila a tratamentului de indreptare a dintilor.

Aparatele dentare invizibile vin ca cea mai buna solutie pentru toti adultii care refuza sa poarte aparat dentar din jena de aparea in fata celorlalti cu bracketi la vedere. Iata care sunt aparatele dentare invizibile pe care clinicile DENTESSE le pun la dispozitie pacientilor care cauta confort psihic si fizic in timpul tratamentului ortodontic.

Aparat dentar invizibil Spark este dispozitivul de indreptare a dintilor sub forma unei gutiere care poate fi detasata cu usurinta. Este aproape invizibil, complet personalizat si foarte usor de purtat. Un avantaj al acestui dispozitiv este ca poate fi scos in orice moment in timpul tratamentului: poti manca orice doresti, poti mentine o buna igiena orala si poti alege sa il scoti pentru scurt timp la ocazii speciale.

Aparat dentar invizibil WIN este una din acele variante de aparat dentar care se pozitioneaza pe partea interioara a arcadei dentare. Este realizat din otel inoxidabil de cea mai buna calitate, 100% personalizat si ofera confort maxim. Ideal pentru orice varsta!

Aparat dentar Social SIX by WIN este asemanator aparatului dentar WIN clasic, insa se pozitioneaza doar pe 6 dinti. Este recomandat pentru inghesuirile frontale minore si presupune o perioada scurta de tratament.

Aparat dentar invizibil Incognito este o solutie complet invizibila, realizat din aur pur, un avantaj pentru persoanele cu alergie la nichel. Nu modifica conturul buzelor sau forma lor, avand in vedere ca toate elementele sunt pozitionate pe interiorul dintilor.

Pune prioritate pe propria sanatate si nu uita ca niciodata nu este prea tarziu pentru a realiza tratamentul ortodontic. Zambetul tau poate atrage multe oportunitati, motiv pentru care trebuie sa iei acum cea mai buna decizie pentru o dantura frumoasa, cu dinti aliniati si drepti.

Scroll to Top