loader image
Home » Problemele dentare in diabet

Problemele dentare in diabet

In tara noastra, unul din zece romani sufera de diabet, potrivit statisticilor realizate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate la finalul anului trecut. Situatia insa se va inrautati in urmatoarele decenii, prognozele arata faptul ca, pana in 2040, unul din opt romani va suferi de aceasta boala.

Este cunoscut faptul ca acesti pacienti trebuie sa aiba un stil de viata sanatos si o dieta tinuta sub stricta observatie, insa, la fel de multa atentie trebuie ca acestia sa acorde si ingrijirii danturii lor.

Din cauza diabetului, apar in organism o serie de modificari, iar o parte dintre ele sunt si la nivelul gurii. Mai exact, in cazul lor scade secretia de saliva, iar acest lucru are impact negativ direct asupra dintilor care sunt predispusi la formarea de carii.

Din cauza nivelului ridicat de glucoza, ph-ul din gura este acid, factor ce se traduce, in timp, in carii dentare. In plus, in intregul organism, vasele de sange sunt mai fragile. La fel se intampla si cu cele de la nivelul gingiilor acestor pacienti. Ele sangereaza deseori, sunt mai voluminoase si au, frecvent, ulceratii.

Un alt efect negativ este faptul ca rezistenta organismului, in general, la infectii este mai scazuta, iar la nivelul gurii pot aparea diverse forme de candidoza, in special in cazul persoanelor care au o proteza dentara.

Desi procesul de vindecare este mai lent, in cazul pacientilor care au diabet se poate face orice tip de tratament stomatologic. Intr-adevar, medicul stomatolog trebuie sa ofere o atentie sporita interventiilor de acest tip, insa ele nu sunt interzise.

Prezentarea la timp la medicul stomatolog este extrem de importantă. Tocmai de aceea, echipa clinicii stomatologice Aesthetica îți stă la dispoziție pentru a te ajuta să ai un zâmbet sănătos și frumos.

Te poți programa rapid folosind acest link:  http://clinica-aesthetica.ro/#mt-popup-modal sau la numărul de telefon: 0264421770.

 

The post Problemele dentare in diabet appeared first on Centrul Stomatologic Aesthetica.

Scroll to Top