loader image
Home » Ajutorul acordat pensionarilor, in luna iulie, nu afecteaza compensarea medicamentelor

Ajutorul acordat pensionarilor, in luna iulie, nu afecteaza compensarea medicamentelor

Ajutorul financiar in valoare de 700 de lei, acordat in luna iulie 2022 pentru pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei, nu reprezinta venit din pensie sau din indemnizatie sociala si, astfel, nu va fi luat in calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescriptiilor medicale, anunta CNAS.

“Reamintim ca in scopul cresterii accesului la medicamentele acordate in ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, incepand cu data de 1 ianuarie 2022 pensionarii cu venituri din pensii si indemnizatii sociale pana la 1.429 lei/luna inclusiv, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri, beneficiaza de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsa in Lista de medicamente compensate si gratuite aprobata prin Hotararea de Guvern nr. 720/2008, a caror valoare la nivelul pretului de referinta/prescriptie este de pana la 330 lei/luna. Finantarea se asigura in proportie de 50% din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sanatatii.”, precizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

 

Etichete: ajutor financiar pensionari, compensare medicamente, medicamente compensate

The post Ajutorul acordat pensionarilor, in luna iulie, nu afecteaza compensarea medicamentelor appeared first on Edumedical.

Scroll to Top