loader image
Home » Aliniere Dentară – Ortodonție

Aliniere Dentară – Ortodonție

Pentru cine este indicată această procedură, de la ce vârstă? Pot și adulții?

Toată lumea este interesată să aibă un zâmbet frumos, dinți drepți și perfecți, dar din moment ce nu toată lumea s-a născut în acest fel, este indicat să se efectueze un control ortodontic de la o vârstă fragedă. În acest fel, se pot depista cazurile de neuniformitate dentară, de plasare inadecvată a dinților în maxilar și de dinți incizați care încă nu au eclozat. Totodată, se poate depista și necesitatea alinierii dinților și repararea structurii maxilarului.

Este important să se efectueze un control ortodontic încă de la o vârstă fragedă, pentru a aborda problemele de congestie și aliniere, în timp ce maxilarul este în continuă creștere. Cu toate acestea, astăzi, tratamentele ortodontice includ o gamă largă de variante care permit oricui, la orice vârstă, să efectueze cu succes un tratament ortodontic.

Alinierea dentară nu este destinată doar pentru factorul estetic, ci există o interdependență clară între dinții drepți și buna funcționare a dinților și a maxilarului.

Mulți pacienți, la orice vârstă, se pot bucura acum de un zâmbet frumos și de dinți sănătoși, astfel încât, chiar dacă nu ați urmat un tratament ortodontic în copilărie, puteți face în continuare o schimbare importantă pentru sănătatea și aspectul dinților.

Alinierea dinților cu aparate dentare transparente

Cine are nevoie de alinierea dinților? 

Toată lumea își dorește un zâmbet perfect. În ziua de astăzi, importanța frumuseții și a esteticii îi determină pe mulți dintre pacienți să nu mai facă compromisuri și să fie interesați, la orice vârstă, să urmeze un tratament de aliniere dentară. Cu toate acestea, este important să știți că alinierea dinților este mai mult decât un capriciu pentru un zâmbet frumos. Este important să avem dinți sanatoși și rezistenți. Aceasta este o condiție necesară pentru buna funcționare a sistemului de masticaţie, precum și pentru sănătatea dentară, a gingiilor și a maxilarului. Dinții deformați și închiderea necorespunzătoare a maxilarului pot provoca probleme gingivale și apariția cariilor. Toate acestea se datorează procesului de curățare defectuos și procesului de măcinare excesiv al dinților.

Cum se îndreaptă/aliniează dinții cu ajutorul aparatelor dentare transparente?

Aparatul dentar transparent este fabricat dintr-un material din plastic transparent sub formă de gutieră și individual pentru fiecare pacient în parte. Pentru proiectarea planului de tratament și pentru realizarea aparatului se utilizează o tehnologie avansată computerizată, pornind de la poziţia iniţială a dinţilor până la poziţia finală dorită. La sfârșitul procesului de planificare, pacientul se va întoarce acasă cu o serie de gutiere realizate din plastic transparent. Acesta va trebui să le poarte pe fiecare dintre ele timp de două săptămâni, apoi să treacă la următoarea gutieră din serie, până la finalizarea acestora. Acestea trebuie să fie purtate toată ziua, dar se pot îndeparta în orice moment de către pacient. În timpul tratamentului, pacientul va reveni la clinică pentru a se monitoriza evoluţia. În plus, uneori sunt necesare unele intervenţii dentare minore în cadrul procesului de tranziție dintre gutiere.

Care este marea inovație în îndreptarea dinților cu ajutorul aparatelor dentare transparente?

  • Aspectul oral în timpul tratamentului – marele avantaj al aparatelor dentare transparente constă în faptul că sunt transparente! Aparatul dentar transparent le permite oamenilor în vârstă, oamenilor de afaceri, actorilor și persoanelor a căror aspect este important, să efectueze alinierea discretă a dinților și să obțină zâmbetul visat, fără a fi necesară instalarea aparatelor dentare metalice cu aspect inestetic.
  • Soluție flexibilă – Gutierele pot fi îndepartate la nevoie și permit continuarea rutinei zilnice într-o modalitate normală și confortabilă.
  • Sănătatea dentară și a gingiilor – Datorită faptului că aparatul dentar transparent poate fi îndepărtat cu ușurință, mai puține reziduuri alimentare se vor acumula pe dinți, astfel, menținerea igienei orale va fi mai ușoară.
  • Proces mai eficient și mai rapid – În comparație cu tratamentul convențional, (aparatele dentare metalice) procesul de aliniere al dinților cu aparatul dentar transparent va fi de obicei mai scurt, datorită tehnologiei avansate fiecare caz este proiectat și personalizat individual.
Scroll to Top