loader image
Home » Avantajele (şi dezavantajele) coroanelor dentare

Avantajele (şi dezavantajele) coroanelor dentare

Proteze dentare, inlocuire, reparare dinte

Avantajele coroanelor dentare

Refacerea dintelui din punct de vedere estetic și funcțional

Este cel mai important avantaj al coroanelor dentare. După cimentarea definitivă a coroanelor, dintele va putea participa la procesul masticator la fel ca înainte de distrucție. Gradul de refacere estetică depinde de tipul de coroană dentară ales.

Este nevoie de puține ședințe pentru a fi confecționate

Sunt lucrările protetice care au nevoie de cel mai puțin timp pentru a fi confecționate. În funcție de tipul de coroană ales, durata execuției poate varia între 2 și 4 ședințe.

Obișnuirea cu coroanele dentare se face extrem de rapid

Deoarece sunt lucrări dentare mici, obișnuirea cu coroanele dentare se face de obicei în câteva zile.

Dezavantajele coroanelor dentare

Necesită șlefuirea dintelui. Dacă se confecționează pe dinți naturali, este nevoie de șlefuirea acestora în vederea adaptării coroanelor. Această operațiune duce la pierderea unei mari cantități de țesut dentar sănătos și, uneori, chiar la devitalizarea dinților.

Nu întotdeauna este nevoie să șlefuim din dintele propriu zis. În cazul pivoților dentari sau implanturilor dentare coroanele se confecționează peste aceste dispozitive.

Costul mai ridicat. Coroanele dentare ( în special cele ceramice ) au un cost mult mai ridicat comparativ cu o obturație ( sau cum se numește popular, “plombă” ). Acest aspect face ca mulți pacienți să opteze, în mod eronat, pentru o obturație chiar dacă medicul stomatolog indică efectuarea unei coroane dentare.

Scroll to Top