loader image
Home » Blue Monday, cea mai deprimanta zi din an | Cum a aparut acest concept

Blue Monday, cea mai deprimanta zi din an | Cum a aparut acest concept

Luni, 16 ianuarie 2023, este Blue Monday, considerata cea mai deprimanta zi din an. Blue Monday este numele dat zilei de luni din a treia saptamana a lunii ianuarie.

Conceptul Blue Monday a luat nastere in anul 2005 intr-un comunicat de presa al companiei britanice de turism Sky Travel, in cadrul unei actiuni de PR. Psihologul Cliff Arnall indica, printr-o formula, a treia zi din ianuarie ca fiind cea mai deprimanta din an.

Bineinteles, formula lui Arnall lua in calcul mai multi factori, printre care: vremea din aceasta perioada a anului, perioada de dupa Craciun, nivelul de indatorare economica sau nivelul de motivatie mai scazut.

Totusi, si in prezent, aceasta teorie naste inca numeroase dezbateri, pentru ca unii experti o considera pseudostiinta. Stiinta din spatele formulei este pusa la indoiala, una dintre motivatii fiind aceea ca ar putea banaliza depresia.

Cu toate acestea, utilizarea termenului Blue Monday a fost preluat de toata lumea, inclusiv in Romania, unde are si o platforma speciala.

“Blue Monday este o platforma care reuneste psihoterapeuti cu persoane care au nevoie de asistenta psihologica si psiho-emotionala prin intermediul unor campanii concrete de durata predictibila, pe diferite teme date. Intre 16 si 22 ianuarie 2023, campania ajunge la editia cu numarul 5.”, potrivit site-ului dedicat.

Etichete: blue monday, cea mai deprimanta zi din an, depresia

The post Blue Monday, cea mai deprimanta zi din an | Cum a aparut acest concept appeared first on Edumedical.

Scroll to Top