loader image
Home » Romanii se pot vaccina antigripal si la farmacie | Conditiile care trebuie respectate

Romanii se pot vaccina antigripal si la farmacie | Conditiile care trebuie respectate

Vaccinarea antigripala se poate face acum si in farmaciile autorizate de catre Ministerul Sanatatii, in cadrul unui program pilot.

Persoanele care doresc sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere in farmaciile comunitare trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

• sa consulte lista farmaciilor autorizate pentru vaccinarea antigripala pe site-urile indicate, la rubrica dedicata si sa se programeze telefonic in prealabil;
• sa solicite recomandarea medicala de vaccinare antigripala fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, daca in anii anteriori au fost cel putin o data vaccinati impotriva gripei sezoniere;
• sa se prezinte la data programarii, cu recomandarea medicala in farmacia autorizata si sa achizitioneze vaccinul antigripal in vederea administrarii acestuia.

Colegiul Farmacistilor spune ca vaccinul antigripal se va administra numai dupa efectuarea unei anamneze minimale de catre farmacist, pentru identificarea unor eventuale contraindicatii sau precautii la vaccinare.

De asemenea, vaccinarea nu se efectueaza daca persoana respectiva nu a mai fost vaccinata anterior antigripal si nu prezinta o recomandare medicala in acest sens.

“Recomandam tuturor, in special persoanelor aflate la risc, sa aiba grija de sanatatea lor si sa se protejeze in fata gripei, in contextul cresterii explozive a cazurilor de gripa sezoniera. Farmacistii sunt alaturi de oameni pentru a-i ajuta sa depaseasca cu bine aceasta perioada de alerta epidemiologica, cand gripa sezoniera s-a suprapus peste alte viroze si poate afecta starea de sanatate a populatiei.” a declarat domnul Prof. Univ. emerit Dumitru Lupuliasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

Lista farmaciilor în care se vaccineaza antigripal poate fi vazuta AICI.

Etichete: vaccinare antigripala farmacii, vaccinare la farmacie, vaccinare impotriva gripei in farmacii

The post Romanii se pot vaccina antigripal si la farmacie | Conditiile care trebuie respectate appeared first on Edumedical.

Scroll to Top