loader image
Home » Clinica Stomatologică din Sectorul 6: Importanța Detartrajului

Clinica Stomatologică din Sectorul 6: Importanța Detartrajului

Este crucial să acordăm o atenție deosebită sănătății orale pentru a ne bucura de o viață mai bună. Deși o rutină zilnică de îngrijire orală, inclusiv periajul dentar și utilizarea aței dentare, este esențială, acumularea inevitabilă de tartru poate afecta sănătatea dinților. Din acest motiv, medicii stomatologi recomandă detartrajul dentar la fiecare 6 luni, cu atât mai mult în clinica stomatologica din Sectorul 6.

Procedura Detartrajului Dentar

Igienizarea dentară profesională este un proces vital pentru menținerea sănătății orale. Prima etapă a acestui proces implică detartrajul dentar, unde depozitele de placă bacteriană și tartru sunt eliminate cu ajutorul vibrațiilor mecanice și frecvenței înalte. Această metodă este bine tolerată, nedureroasă și nu afectează smalțul dentar.

A doua etapă constă în periajul profesional, care elimină depunerile de placă bacteriană și resturile rezultate din detartraj. Folosind instrumente moderne și paste de dinți speciale, medicul stomatolog netezește suprafața dinților, oferind o senzație de prospețime.

Ultima procedură, numită airflow, este recomandată pentru îndepărtarea petelor sau colorațiilor. Prin utilizarea unui dispozitiv ce generează un jet de apă, aer și bicarbonat de sodiu, petele nedorite sunt eliminate, restabilind aspectul sănătos și frumos al danturii.

Beneficiile Detartrajului Dentar Regulat

Detartrajul efectuat în mod regulat nu doar menține dinții sănătoși, ci și previne cheltuieli ulterioare mari. Stomatologia preventivă reprezintă o modalitate sigură și rentabilă de a evita afecțiunile orale. Prin gestionarea promptă a problemelor, costurile și procedurile complexe sunt reduse semnificativ.

Îngrijirea După Detartraj

O igienă riguroasă este crucială după detartraj pentru a preveni formarea plăcii bacteriene. Periajul regulat, utilizarea aței dentare și evitarea alimentelor care pot rămâne între dinți sunt sfaturi importante. Sensibilitatea dentară temporară poate apărea după procedură, iar evitarea alimentelor pretențioase este recomandată pentru câteva zile.

Indiferent de starea anterioară a dinților, respectarea vizitelor periodice la stomatolog și realizarea detartrajului dentar sau a igienizării profesionale sunt esențiale. Aceste practici preventive nu numai că mențin sănătatea orală, dar și economisesc bani și disconfort asociat procedurilor complexe. Îngrijirea dentară regulată reprezintă cheia spre o viață cu zâmbetul sănătos și strălucitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top