loader image
Home » Conf. univ. dr. Raluca Ioana Teleanu, neurolog pediatru, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”

Conf. univ. dr. Raluca Ioana Teleanu, neurolog pediatru, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”

La nivel mondial sunt diagnosticați peste 2,8 milioane de pacienți cu scleroză multiplă dintre care între 2 și 10 % sunt copii. Scleroza multiplă la copil este considerată o boală rară. În cadrul celei de-a treia ediții a dezbaterii online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacția 360medical.ro, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, va fi abordată și situația copiilor cu scleroză multiplă din România. ,,Luna mai, luna de conștientizare pentru scleroza multiplă, ne oferă un cadru optim să vorbim despre această patologie care afectează și copiii în proporție din ce în ce mai mare, atât în mediul medical, cât mai ales în rândul societății civile, pentru ca pacienții să nu poarte greutatea bolii singuri, ci într-un un mediu sigur, confortabil și profesionist”, a declarat conf. Univ. Dr. Raluca Ioana Teleanu, Șeful Disciplinei de neurologie pediatrică 1 de la Spitalul clinic de copii Dr. V. Gomoiu din Universitatea de Medicina și Farmacie Carol Davila București.

În România până la acest moment, există două centre pediatrice unde se desfășoară Subprogramul Național de Scleroză multiplă. Începând cu anul 2020, clinica de Neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” derulează acest subprogram.

,,În populația pediatrică, în funcție de vârsta de debut, scleroza multiplă diferă de formele întâlnite la adult, având în vedere particularitățile de vârstă ale acestora care îi predispun la un risc crescut de recădere. Incidența bolii la vârste din ce în ce mai mici, ne determină să analizăm fiecare caz în parte, să descoperim particularitățile, atât ale bolii, cât mai ales ale fiecărui copil și să abordăm pacientul ca întreg. Echipa noastră este alcătuită din specialiști care se adresează tuturor nevoilor pacienților pediatrici cu scleroză multiplă – pediatrie, chirurgie pediatrică, ATI, ortopedie pediatrică, recuperare medicală și kinetoterapie, dar și psihiatrie pediatrică și psihologie. Astfel, este inclus în planul de tratament, pe lângă tratamentul imunomodulator, și un program de psihoterapie individuală și de familie recomandat de un medic psihiatru și efectuat de un psiholog care cunoaște implicațiile fiziopatologiei bolii în dezvoltarea diverselor tipuri de simptome psihice. Familia este deopotrivă implicată în sesiunile de psihoterapie fapt ce conduce, indiscutabil, la creșterea stării de bine a copilului”, a spus conf. Univ. Dr. Raluca Ioana Teleanu, Șeful Disciplinei de neurologie pediatrică 1 de la Spitalul Clinic de copii Dr. V. Gomoiu din Universitatea de Medicina și Farmacie Carol Davila București.

Medicul va participa la evenimentul online ,,Multiple Sclerosis360” joi, 26 mai, începând cu ora 18 și va vorbi despre serviciile pe care le oferă personalul medical din spitalul bucureștean pentru micii pacienți cu scleroză multiplă.

,,Dispunem de un serviciu modern de radiologie și imagistică medicală, indispensabil managementului corect și prompt al pacienților noștri. Astfel ei beneficiază de un ”one-stop-shop” unde nevoile lor sunt prioritizate. Suntem un centru tânăr, ne dorim să devenim un centru de referință în lumea pediatrică, mai ales, având în vedere faptul că infrastructura spitalului nostru este una care ne oferă sprijin, atât din punct de vedere logistic, cât mai ales din punct de vedere al multidisciplinarității, concept pe care, în prezent, se clădește azi medicina modernă”, a precizat dr. Raluca Ioana Teleanu, pe care o veți putea urmări live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube.

Dacă aveți întrebări pentru medicul de la Spitalul Clinic de Copii Dr. V. Gomoiu dar și pentru ceilalți speakeri, puteți să le trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil speakerii vă vor oferi răspunsurile.

Vineri 27 mai 2022, redacția 360medical.ro organizează o sesiune dedicată exclusiv profesioniștilor din sănătate, cu acces limitat pe zoom.

Vezi și Puiu Sîrbu, președintele OAMGMAMR-filiala Neamț, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”

Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Asist. univ. dr. Simona Petrescu, despre provocările în managementul sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Asist. univ. dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluția sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

 

 

 

Articolul Conf. univ. dr. Raluca Ioana Teleanu, neurolog pediatru, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top