loader image
Home » Consiliul de administrație al Unifarm, redus la 5 membri pentru a face economii

Consiliul de administrație al Unifarm, redus la 5 membri pentru a face economii

Ministerul Sănătății propune reducerea consiliului de administrație al Unifarm de la 7 la 5 membri, măsura fiind motivată de necesitatea de a reduce costurile companiei.

Măsura este cuprinsă într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Sănătății.

“Având în vedere situația financiară actuală a Companiei Naţionale “Unifarm” SA, pentru reducerea costurilor companiei și pentru creșterea eficienței economice a societății se impune reducerea numărului de membri în consiliul de administrație de la 7 la 5 membri”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În 2021, compania Unifarm a înregistrat un nivel-record de pierderi, de aproape 50 milioane euro, în condițiile în care veniturile au fost mult mai mici decât cheltuielile.

Propunerea vine după o altă măsură luată recent de guvern în legătură cu compania Unifarm. Astfel, societatea aflată sub autoritatea Ministerului Sănătății a fost transformată în companie ce acționează pe piața concurențială pentru a obține profit.

Compania a fost înfiinţată pentru ca Ministerul Sănătăţii să poată rezolva operativ situaţiile speciale, de excepţie, ce pot apărea în activitatea complexă în vederea asigurării unei bune stări de sănătate a populaţiei.

Însă actul normativ aprobat de guvern a schimbat statutul societății și a transformat-o într-o companie ce acționează pe piața concurențială, pentru obținerea de profit.

Articolul Consiliul de administrație al Unifarm, redus la 5 membri pentru a face economii apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top