loader image
Home » De vorba cu Eroul Zambet. Program de educare pentru dinti sanatosi la copii si adolescenti

De vorba cu Eroul Zambet. Program de educare pentru dinti sanatosi la copii si adolescenti

De vorba cu Eroul Zambet este proiectul DENTESSE Kids & Teens de informare si educare prin joc și joaca, pentru a oferi tuturor copiilor si adolescentilor sansa de a obtine bucuria unui zambet frumos si sanatos. Alaturi de parinti, educatori, invatatori si profesori, realizam cat de important este rolul nostru, al medicilor dentisti pediatri, in educarea celor mici pentru a obtine sanatatea dentara pe viata. 

Un copil cu dinti sanatosi inseamna mai multe zambete fericite 

Statisticile din domeniul medicinei dentare din Romania ne demonstreaza ca nu toate povestile cu si despre zambetele copiilor sunt fericite: unul din doi elevi nu se spala pe dinti conform normelor de igiena dentara, respectiv cel putin de doua ori pe zi. Insa, stim ca povestile cu eroi au intotdeauna final fericit. De aceea, fiecare medic dentist al echipei DENTESSE Kids & Teens isi propune sa fie Eroul Zambet, un erou care incearca sa ofere copiilor sansa de a avea o dantura sanatoasa prin informarea si educarea asupra unui stil de viata sanatos. Pusi fata in fata cu medicul dentist pediatru, copiii au ocazia sa discute relaxat si sa puna intrebari despre cum trebuie sa aiba grija de dantura lor.

Ce invata copiii in cadrul programului De vorba cu Eroul Zambet

Prin discutia cu medicul dentist pediatru, copiii vor afla cum pot sa obtina cele 5 puteri necesare pentru a deveni si ei un Erou Zambet: Alimentatia corespunzatoare, Periajul dentar realizat corect, Vizita la stomatolog, Tratamentul cu aparat dentar si Obiceiurile sanatoase

La finalul acestui program educativ, fiecare copil intelege ca:

  • ingrijirea danturii are impact semnificativ atat asupra starii de sanatate generala, cat si asupra vietii sociale 
  • o rutina completa de igiena dentara include periajul dentar realizat de doua ori pe zi, precum si vizita periodica la stomatolog, de cel putin doua ori pe an.
  • o alimentatie corecta ajuta mentinerea unui zambet sanatos
  • formarea unor deprinderi sanatoase si tratamentul precoce previn afectiunile dentare grave
  • exista tratament medical pentru indreptarea dintilor strambi, problema care adesea scade increderea in propria persoana a copilului 

Cui se adreseaza programul educativ De vorba cu Eroul Zambet 

Acest program se adreseaza in mod direct copiilor care au nevoie sa fie informati despre cum sa mentina sanatatea dentara, dar si parintilor, educatorilor si invatatorilor care cauta modalitati si activitati educative pentru copii, in scopul de a-i ajuta sa dezvolte un stil de viata sanatos. Echipa clinicilor DENTESSE organizeaza periodic evenimente de educare, in mediul online si offline, in colaborare cu gradinite, scoli si alte centre cu program after-school in ideea de a oferi un sprijin real in buna crestere a celor mici.

Vezi mai jos cateva dintre amintirile adunate alaturi de micii nostri invatacei

  • Atfer-school Flori de Portocal
  • Gradinita cu program prelungit nr.13 (eveniment online)
  • Eveniment realizat in cadrul clinicii DENTESSE Kids & Teens

Scroll to Top