loader image
Home » Implanturi dentare zigomatice pentru cazuri complexe de reabilitare dentara

Implanturi dentare zigomatice pentru cazuri complexe de reabilitare dentara

Implanturi dentare zigomatice – ultima sansa a pacientilor edentati.

Amanarea tratamentului de inlocuire a dintilor lipsa poate complica situatia clinica a pacientului, intrucat osul alveolar (care sustine dintii) se resoarbe odata cu trecerea timpului si nu ramane suficient tesut osos de sustinere pentru implanturile dentare conventionale. Cu toate acestea, pacientii care se afla in situatia aceasta pot apela la implanturile dentare zigomatice, solutia pentru cazurile complexe de reabilitare dentara. 

Implanturi dentare zigomatice – ce sunt si cand sunt necesare? 

Implanturile dentare zigomatice sunt ultima sansa a pacientilor carora li s-a spus ca nu prezinta suficient os pentru a fi posibila inserarea implanturilor clasice. 

Implanturile dentare zigomatice sunt mult mai lungi decat implanturile dentare conventionale si se fixeaza in oasele zigomatice (oasele pometilor), trecand prin oasele alveolare si sinusul maxilar. Se utilizeaza in cazurile limita, cand chiar si pacientii care prezinta resorbtii maxilare avansate au posibilitatea sa beneficieze de lucrare fixa, fara a mai fi nevoie de alte proceduri chirurgicale de aditii si augmentari majore cu os. 

Ce beneficii aduc implanturile dentare zigomatice?

Implanturile dentare zigomatice au revolutionat tehnicile tradiționale de tratament cu implant dentar pentru pacientii edentati. 

  • Minimizeaza gradul de invazivitate chirurgicala
  • Reduce timpul de vindecare 
  • Reduce timpul de finalizare a tratamentului, intrucat permite incarcarea imediata

Cum se manifesta atrofiile osoase severe de os maxilar?

Resorbtiile osoase severe sunt micsorari masive ale osului maxilar, care sustine dintii. Principala cauza o reprezinta pierderea cu mult timp in urma a dintilor care stimulau osul. Asa cum muschii corpului se atrofiaza in lipsa exercitiilor fizice, la fel si osul maxilar se atrofiaza in lipsa dintilor. Totodata, purtarea protezelor mobile sunt un motiv care accelereaza resorbtia osoasa. In acest caz, protezele isi pierd stabilitatea si drept urmare apar dureri cauzate de iritatii ale gingiei sau chiar iritatii ale nervului.

Clinicile DENTESSE dispun de bloc operator dedicat tratamentelor chirurgicale, iar reconstructiile dentare complexe se realizeaza sub inhalosedare sau sedare intravenoasa, asistata de medic anestezist, asigurand pacientului confort si siguranta pe durata procedurii. Planul de tratament si manoperele sunt realizate prin colaborare interdisciplinara, de catre o echipa medicala specializata in toate ramurile stomatologiei.

Afla mai multe despre implanturi dentare zigomatice chiar de la medicii dentisti specialisti implantologi ai clinicilor DENTESSE!

Programeaza-te acum la o consultatie
Scroll to Top