loader image
Home » Dr. Cristina Cotruta – cel mai bun chirurg din Romania in tratarea cancerului de piele

Dr. Cristina Cotruta – cel mai bun chirurg din Romania in tratarea cancerului de piele

Dr. Cristina Cotruta este un chirurg specializat in tehnica MOHS, o metoda chirurgicala precisa si eficienta pentru tratamentul cancerului de piele. Ea este recunoscuta pentru abilitatile sale chirurgicale excelente, precum si pentru capacitatea sa de a trata cu empatie pacientii.

Metoda MOHS este o procedura chirurgicala care implica indepartarea straturilor de piele afectata de cancerul de piele in mod progresiv, pana cand tot tesutul afectat este eliminat. Acest lucru se realizeaza prin intermediul unui microscop, care permite medicului sa vizualizeze celulele canceroase si sa indeparteze numai tesutul afectat, in timp ce pastreaza tesutul sanatos.

Dr. Crisitina Cotruta a obtinut cea mai buna pregatire profesionala, absolvind Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila  din Bucuresti debutand in cariera direct la Spitalul Militar Central din Bucuresti. De asemenea, a urmat o serie de cursuri,  specializari  si stagii practice atat in tara cat si in strainatate, gasindu-si locul bine stabilit in domeniul dermatologiei, fiind pasionata de tot ceea ce inseamna oncologia cutanata. In prezent este unul dintre putinii medici din Romania care opereaza cancerul de piele, prin tehnica Mohs, metoda pe care a studiat-o  si practicat-o atat in cadrul stagiilor efectuate in Portugalia (la Centrul de Dermatologie Medico-Chirurgicala, sub indrumarea dr. Jose Labareda), cat si in Statele Unite, la Johns Hopkins din Baltimore, UPenn din Philadelphia si Metroderm din Atlanta.

In prezent, dr. Cotruta Cristina a pus bazele clinicii Bine, proiect care insumeaza toate experientele acumulate anterior si le pune in slujba unei noi viziuni. La Clinica Bine se ofera servicii specializate in chirurgia MOHS pentru tratamentul cancerului de piele. Aceasta metoda este utilizata cu succes pentru tratarea tuturor tipurilor de cancer de piele, inclusiv a melanomului, a carcinomului bazocelular si a carcinomului cu celule scuamoase.

Pe langa expertiza sa profesionala, dr. Cotruta este cunoscuta pentru atentia si empatia pe care le acorda pacientilor sai. Ea isi dedica timpul pentru a intelege nevoile pacientilor si pentru a raspunde la intrebarile acestora, astfel incat acestia sa se simta confortabil si intelesi pe parcursul tratamentului lor.

Dr. Cristina Cotruta este o experta in chirurgia MOHS, care aduce o combinatie unica de abilitati chirurgicale, experienta profesionala si empatie fata de pacienti. Ea este un model pentru alti medici care doresc sa isi dedice vietile profesionale tratarii cancerului de piele, prin intermediul acestei tehnici chirurgicale avansate.

Mai multe informatii despre medicul primar dermatovenerolog, doctor in științe medicale Cristina Cotruta gasiti la Clinica Bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top