loader image
Home » Lucruri utile de știut despre fațetele dentare

Lucruri utile de știut despre fațetele dentare

Dacă planifici să îmbunătățești aspectul danturii tale, varianta optimă din punct de vedere estetic este reprezentată de fațetele dentare. Acestea vor conferi dinților un aspect natural, impecabil. Vor estompa cu succes micile imperfecțiuni de formă, culoare sau aliniere ale dinților, iar îngrijite corespunzător vor fi o soluție pe termen lung pentru un zâmbet sclipitor.

Ce reprezintă aceste fațete dentare?

Fațetele sunt plăcuțe foarte subțiri de ceramică sau porțelan, cu o translucență asemănătoare dinților naturali. Suprafața lor este netedă și rezistență la modificările de nuanță provocate de alimentele care pătează, de obicei, dinții.
Tehnica de fațetare a dinților este minim invazivă, iar rezultatele vor fi imediat vizibile. Medicul stomatolog pregătește dinții prin șlefuirea unei părți din smalțul lor de pe fața vizibilă a dintelui, în funcție de situația fiecărui pacient în parte. Urmează apoi amprentarea danturii și trimiterea în laboratorul de tehnică dentară. Acolo, cu ajutorul tehnologiei speciale se realizează fațetele. Acestea vor fi cimentate cu un adeziv special, rând pe rând pe suprafața vizibilă a dinților.

Fațetele dentare pot reprezenta o soluție optimă atunci când dantura ta prezintă fisuri sau ciobituri, atunci când dinții au probleme ușoare de aliniere sau au forme și dimensiuni diferite. Totodată, ele sunt potrivite și dacă ești jenat de culoarea galbenă a danturii, ce nu poate fi eficient corectată printr-o albire dentară.

Avantaje ale fațetelor dentare

  • Principalul avantaj este că fațetele dentare oferă dinților o estetică impecabilă. Acestea acoperă cu succes micile imperfecțiuni ale dinților și îți asigura un zâmbet alb și strălucitor.
  • Ele nu se colorează în urma consumului de alimente care pătează (ceai, băuturi acidulate, fructe de pădure, cafea, vin roșu).
  • Acest tratament nu necesită tratament endodontic (scoaterea nervului și devitalizarea dinților) și presupune doar o șlefuire minim invazivă.
  • Fațetele dentare prezintă precizie în realizare, adaptându-se fizionomiei. Medicul specialist îți va recomanda varianta cea mai potrivită pentru tine.
  • Întreținute corespunzător, ele deven o soluție de lungă durata.
  • Fațetele dentare au proprietăți asemănătoare cu ale smalțului natural.

Dezavantaje ale fațetelor dentare

  • Odată efectuat acest tratament ce necesită șlefuire, va fi nevoie că dințiii să fie acoperiți constant cu fațete sau coroane.
  • Câteva zile după această procedura poți simți o ușoară sensibilitate la cald și la rece.
  • Fațetele dentare pot fi aplicate persoanelor care au o ocluzie potrivită și care nu suferă de bruxism. De ce? Pentru că în caz contrar, există riscul că acestea să se fisureze sau să se fractureze .
  • Acest tratament se realizează pe dinții sănătoși, fără carii sau alte afecțiuni care pot influența negativ rezultatele. Respectiv, dinții cu probleme trebuie întâi tratați și apoi se trece la partea de fațetare.

Te-ai decis să-ți îmbunătățești zâmbetul cu fațete dentare? Pentru a face o programare nu ezită să iei legătura cu unul dintre specialiștii Imperial Dent, Chișinău, Botanica.

The post Lucruri utile de știut despre fațetele dentare appeared first on Imperialdent.

Scroll to Top