loader image
Home » Ce este procedura de igienizare dentară și de ce dinții tăi merită un periaj profesional?

Ce este procedura de igienizare dentară și de ce dinții tăi merită un periaj profesional?

Igiena cavității bucale este prima garanție a unei danturi sănătoase și frumoase, iată de ce apelarea la un dentist în Chișinău pentru o igienizare dentară e un element indispensabil pentru dinți puternici. Ce este această procedură de curățare profesională și când se recomandă apelarea la un specialist, aflați din următoarele rânduri.

1. Ce este igienizarea dentară?

Igienizarea dentară este o procedură de curățare profesională a danturii, iar diferențele dintre aceasta și curățarea de rutină pe care o poți realiza acasă este:

  • Profunzimea curățării – o igienizare obișnuită reduce cu doar 30% depunerile de piatră de pe dinți, iar în spațiul gingival, predispus prioritar afecțiunilor cauzate de curățarea ineficientă, procentul scade simțitor. O igienizare profesională scade cu circa 70-90% depunerile de tartru și curăță extrem de bine spațiul interdentar și gingival, ajungând chiar și în zonele dificil de accesat. În acest fel, se elimină reziduurile alimentare, iar smalțul este protejat.
  • Utilizarea mecanismelor speciale – în cazul igienei zilnice, realizate acasă, în cel mai bun caz, vei folosi o perie electrică și un duș bucal, dar majoritatea pacienților apelează doar la periuțele clasice, inclusiv alegerea unei paste de dinți poate fi o provocare. În cazul unei proceduri de curățare a dinților se pot folosi atât substanțe speciale de igienizare, cât și să alegi mecanismele utilizate:
  • tehnica Air Flow, în care dentistul acoperă dinții cu un amestec de apă și substanțe abrazive, iar un jet rapid de aer curăță depunerile de tartru dentar
  • metoda de curățare cu ultrasunete, care este foarte bună pentru curățarea segmentelor tari, precum sunt depunerile vechi alimentare, piatră dentară stratificată.
  • metoda cu laser – este potrivită pentru a curăți depunerile puternice, dar avantajul major e că procedura vine la pachet cu dezinfectarea cavității bucale, grație razelor infraroșu, ceea ce reprezintă o prevenție bună a tuturor afecțiunilor la nivelul gingiilor.

2. Cui îi este necesară această procedură?

Simplu. Absolut tuturor, începând chiar cu cei mici, deoarece un regim alimentar haotic, o îngrijire incorectă, face ca dantura să aibă probleme. Totuși, există câteva categorii de persoane care în mod special trebuie să apeleze la această procedură:

  • Persoanele cu paradontoză – o problemă gingivală de care suferă fiecare a treia persoană. Acestea au nevoie de o curățire meticuloasă și completă;
  • Persoanele care au implanturi dentare – pentru a evita riscul defectării acestora și a menține integritatea lor;

Post-factum, după realizarea procedurii, pacientul trebuie să:

  • Își curețe dinții după fiecare mâncare;
  • Utilizeze pasta de dinți și periuța recomandată de medicul stomatolog;
  • Pe 3 zile minimum să evite fumatul, băuturile carbogazoase, mâncărurile acide sau picante, nucile sau pesmeții.

Unde poți face o procedură calitativă de igienizare? Alege clinica dentară Imperial Dent. Specialiștii noștri îți vor explica tot despre metodele de igienizare și o vor alege pe care ți se potrivește perfect. Vă așteptăm la o consultație stomatologică!

The post Ce este procedura de igienizare dentară și de ce dinții tăi merită un periaj profesional? appeared first on Imperialdent.

Scroll to Top