loader image
Home » Modificări în reglementările privind prescripția medicală electronică pentru medicamente

Modificări în reglementările privind prescripția medicală electronică pentru medicamente

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au actualizat reglementările privind prescripția medicală electronică pentru medicamente.

Măsura este cuprinsă într-un ordin comun (nr. 1.327/247/2022) al ministrului Sănătății și președintelui CNAS, publicat marți în Monitorul Oficial, care modifică și completează ordinul nr. 674/252/2012 (privind aprobarea formularului de prescripție medicală electronică pentru medicamente cu și fără contribuție personală).

“Casele de asigurări de sănătate vor atribui furnizorilor de servicii medicale, respectiv medicilor care au încheiate convenții pentru prescriere de medicamente un număr de prescripții medicale electronice online și offline, generat automat de Sistemul informatic pentru prescripția electronică al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la solicitarea acestora, și organizează evidența prescripțiilor medicale electronice online și offline atribuite”, prevede noul ordin.

Actul normativ reglementează și situația în care pentru un pacient sunt prescrise mai mult de 10 medicamente.

“În situațiile în care, pentru afecțiunile cronice de care suferă, asiguratul are nevoie de mai mult de 10 medicamente diferite, din subliste diferite/lună, se pot elibera mai multe prescripții medicale, cu respectarea limitelor de prescriere prevăzute de contractul-cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate”, arată documentul.

Noul ordin se va aplica de la 1 iunie 2022.

Articolul Modificări în reglementările privind prescripția medicală electronică pentru medicamente apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top