loader image
Home » Nou pas pentru construirea Spitalului Regional Craiova, care ar putea fi finalizat cel mai devreme în 2027

Nou pas pentru construirea Spitalului Regional Craiova, care ar putea fi finalizat cel mai devreme în 2027

Banca Europeană de Investiții (BEI) va vira primii bani pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență din Craiova, care va fi finalizat în 2027, într-un scenariu optimist. 

BEI asigură finanțarea inițială a proiectului, cu o alocare de 368 milioane euro, până la decontarea lucrărilor din fonduri europene.

Luni, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și vicepreședintele BEI, Christian Kettel Thomson, au semnat contractul de finanțare, care asigură banii pentru acoperirea costurilor cu proiectarea și primele faze ale lucrărilor de construcție.

Este al treilea împrumut acordat de BEI pentru construcția spitalelor regionale din România, după cele pentru spitalele regionale din Iași și Cluj, în valoare totalã de 555 milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni (aproape 9 ani).

Unitatea va cuprinde un complex de construcții cu 7 niveluri, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați. Spitalul va avea heliport și 1.195 de locuri de parcare.

Spitalul va avea 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea Sud-Vest Oltenia, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.

Proiectul celor 3 spitale regionale a fost demarat în 2015, însă pe parcurs s-au înregistrat întârzieri majore, astfel că unitățile medicale vor fi finalizate în 2027, în cel mai bun caz.

Articolul Nou pas pentru construirea Spitalului Regional Craiova, care ar putea fi finalizat cel mai devreme în 2027 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top