loader image
Home » OMS: 228 de cazuri probabile de hepatită severă acută la copii raportate pe plan mondial

OMS: 228 de cazuri probabile de hepatită severă acută la copii raportate pe plan mondial

Până marți au fost raportate la nivel mondial 228 de cazuri de hepatită severă acută la copii cu origine misterioasă, iar alte câteva zeci de cauzir sunt investigate, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Cele 228 de cazuri au fost raportate din 20 de țări, alte circa 50 de cazuri suspecte fiind în curs de investigație, potrivit OMS.

Cele mai multe cazuri au fost raportate de Marea Britanie. Ultimele date anunțate de autoritățile britanice au indicat 145 de cazuri suspecte.

Potrivit OMS, aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La circa jumătate din cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

Această formă nouă de hepatită afectează în principal copiii cu vârsta de sub 10 ani.

În România, niciun caz de hepatită severă la copii nu a fost confirmat încă oficial, chiar dacă au fost raportate 5 cazuri suspecte. Din cele 5 cazuri, la unul s-a identificat drept cauză boala Wilson, 2 au fost infirmate prin teste, iar două sunt în așteptarea rezultatelor.

Articolul OMS: 228 de cazuri probabile de hepatită severă acută la copii raportate pe plan mondial apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top