loader image
Home » Proiect: Medicii rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist pot fi angajați cel mult un an după finalizarea stagiului de pregătire

Proiect: Medicii rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist pot fi angajați cel mult un an după finalizarea stagiului de pregătire

Medicii rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist pot fi încadrați cu contract de muncă timp de cel mult un an după finalizarea stagiului de pregătire, prevede un proiect de ordonanță de urgență (OUG) elaborat de Ministerul Sănătății. 

“Medicii rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist pot fi încadrați cu contract individual de muncă pe durată determinată de maxim un an de la finalizarea stagiului de pregătire, în funcția de medic, în unități sanitare publice care înregistrează deficit de personal și sub îndrumarea unui medic cu drept de liberă practică în specialitatea respectivă”, se arată în proiect.

Măsura vizează reducerea deficitul de personal în spitalele publice, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Alte prevederi ale proiectului de OUG se referă la reglementarea mai clară a situațiilor privind schimbarea specialității pentru rezidenții pe loc care, din motive obiective, nu pot efectua specialitatea aleasă în urma concursului de rezidențiat.

Ministerul Sănătății propune și reglementarea separată a modalității de susținere a examenului de specialist în specialitățile de anestezie și terapie intensivă și medicină de urgență.

“Prin excepție (…), pentru specialitatea anestezie și terapie intensivă și, respectiv, specialitatea medicină de urgență examenul se organizează potrivit metodologiei specifice aprobată prin Ordin al ministrului sănătății”, menționează proiectul de act normativ.

Proeictul mai prevede introducerea formatului electronic al Caietului de monitorizare a pregătirii în rezidențiat, măsură care urmărește creșterea capacității de urmărire a pregătirii rezidenților și a gradului de digitalizare.

Articolul Proiect: Medicii rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist pot fi angajați cel mult un an după finalizarea stagiului de pregătire apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top