loader image
Home » Conf. dr. Diana Păun, consilier de stat la Administrația Prezidențială, participă la dezbaterea ,,Multiple Sclerosis360”

Conf. dr. Diana Păun, consilier de stat la Administrația Prezidențială, participă la dezbaterea ,,Multiple Sclerosis360”

Conf. dr. Diana Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, participă la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacția 360medical.ro, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, care va avea loc astăzi începând cu ora 18. Manifestarea se desfășoară pe parcursul a două zile, respectiv 26 și 27 mai 2022 și marchează Ziua Mondială de Scleroză Multiplă, ce va fi celebrată pe 30 mai.

Tema Federației Internaționale de Scleroză Multiplă aleasă pentru Ziua Mondială de Scleroză Multiplă ,,Mă conectez. Ne conectăm” își propune să atragă atenția asupra abordării holistice și multidisciplinare a persoanelor cu scleroză multiplă (SM).

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun va transmite în cadrul evenimentului mesajul Administrației Prezidențiale pentru persoanele cu SM din România și pentru cei care le oferă îngrijiri medicale.

Actualmente, cel puțin 1,8 milioane de persoane cu SM, ceea ce reprezintă două treimi din populația mondială de pacienți cu această afecțiune, trăiesc în țări care nu au orientări naționale pentru diagnosticarea și tratamentul SM și nu dispun de ghiduri naționale și standarde naționale pentru îngrijirea SM.

Se estimează că există 2,8 milioane de persoane cu SM la nivel mondial, deși s-ar putea să fie mult mai multe persoane care trăiesc cu această boală și dar care nu au acces la un diagnostic din cauza lipsei profesioniștilor calificați în domeniul sănătății sau a echipamentelor medicale în țara lor.

Potrivit celei de-a treia ediții a Atlasului de SM al Federației Internaționale de Scleroză Multiplă, există variații uriașe la nivel mondial în ceea ce privește numărul de neurologi la 100.000 de persoane, variind de la o prevalență mediană de 4,6 neurologi la 100.000 de persoane în țările cu venituri ridicate la 0,05 în țările cu venituri mici.

Din acest motiv, evenimentul ,,Multiple Sclerosis360”  conține două sesiuni, una dedicată publicului larg ce poate fi urmărită astăzi live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube, iar cealaltă vineri 27 mai 2022 dedicată exclusiv profesioniștilor din sănătate, cu acces limitat pe zoom, tocmai pentru a dezbate pe larg problemele pe care le întâmpină atât pacienții cu SM, cât și personalul medical.

Dacă aveți întrebări pentru unul din speakerii prezenți la dezbaterea de astăzi, puteți să le trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil speakerii vă vor oferi răspunsurile.

Citiți și

Asist. univ. dr. Simona Petrescu, despre provocările în managementul sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Asist. univ. dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluția sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

 

 

Articolul Conf. dr. Diana Păun, consilier de stat la Administrația Prezidențială, participă la dezbaterea ,,Multiple Sclerosis360” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top