loader image
Home » Puiu Sîrbu, președintele OAMGMAMR-filiala Neamț, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”

Puiu Sîrbu, președintele OAMGMAMR-filiala Neamț, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”

Cea de-a treia ediție a dezbaterii online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacția 360medical.ro, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, vine cu câteva noutăți față de edițiile precedente: teme de interes în domeniul sclerozei multiple care nu au fost dezbătute până acum și speakeri care participă pentru prima dată la acest eveniment. As. medical licențiat Puiu Sîrbu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) filiala Neamț, a acceptat invitația la acest eveniment și va discuta despre rolul asistenților medicali în îngrijirea pacienților cu scleroză multiplă.

Puiu Sîrbu va fi prezent în prima zi a evenimentului, joi, 26 mai, începând cu ora 18 și va povesti despre experiența sa personală ca aparținător al unui membru al familiei cu scleroză multiplă. De asemenea, va vorbi și din poziția sa de reprezentant al asistenților medicali din județul Neamț despre nevoile de formare profesională a asistenților medicali în această patologie.

,,Fără falsă modestie, asistentul medical are un rol esențial în cadrul echipei multidisciplinare de care are nevoie pacientul cu scleroză multiplă. Este binecunoscută dependența lui de servicii medicale și de servicii de îngrijire. Până la un punct, când boala devine invalidantă, el poate fi confundat cu o persoană normală ce apelează la serviciile medicale. Este clar că un astfel de pacient are nevoie de un asistent medical bine pregătit atât la medicul de familie, cât și la cabinetul stomatologic, la policlinică și în secțiile de spital. Dar, cu tristețe pot afirma că sistemul medical și-a abandonat profesioniștii, Ministerul Sănătății nu dezvoltă programe de pregătire profesională finanțate integral de stat, angajatorii ca și ministerul plasând responsabilitatea doar pe umerii asistentului medical, organismul profesional devenind singura instituție preocupată de dezvoltarea profesională”, a declarat pentru 360medical.ro as. medical licențiat Puiu Sîrbu, președintele OAMGMAMR- filiala Neamț.

Evenimentul poate fi urmărit live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube, iar dacă aveți întrebări pentru unul din speakeri, puteți să le trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil speakerii vă vor oferi răspunsurile.

Vineri 27 mai 2022, redacția 360medical.ro organizează o sesiune dedicată exclusiv profesioniștilor din sănătate, cu acces limitat pe zoom.

Citiți și Asist. univ. dr. Simona Petrescu, despre provocările în managementul sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Asist. univ. dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluția sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Articolul Puiu Sîrbu, președintele OAMGMAMR-filiala Neamț, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top