loader image
Home » Reorganizare majoră a instituției care coordonează activitatea de transfuzie sanguină în România

Reorganizare majoră a instituției care coordonează activitatea de transfuzie sanguină în România

Ministerul Sănătății a decis o reorganizare majoră a Institutului Național de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau”, care coordonează centrele de transfuzii sanguine din România. Începând de luni, acesta este înlocuit de o altă instituție, cu o altă denumire, care îi preia atribuțiile și angajații. 

Măsura este prevăzută într-un ordin al Ministrului Sănătății (nr. 1.250/2022), publicat luni în Monitorul Oficial.

“Începând cu data publicării prezentului ordin se organizează Institutul Național de Transfuzie Sanguină ‘Prof. Dr. C.T. Nicolau’, denumit în continuare INTS, instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății, prin reorganizarea Institutului Național de Hematologie Transfuzională ‘Prof. Dr. C.T. Nicolau’ “, prevede noul ordin.

Ordinul pentru reorganizarea Institutului Național de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau” prevede că, începând de luni, 9 mai, INTS preia toate drepturile și obligațiile Institutului Național de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau”.

De asemenea, INTS preia patrimoniul Institutului „Prof. Dr. C.T. Nicolau” pe bază de protocol de predare-preluare, încheiat în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a ordinului, și personalul instituției, pe bază de protocol de predare-preluare, cu menținerea drepturilor salariale.

“Personalul INTS este format din personal contractual și este salarizat potrivit prevederilor legale în vigoare privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, menționează actul normativ.

Regulamentul de organizare și funcționare al INTS va fi aprobat prin ordin al ministrului sănătății în termen de 90 de zile.

Potrivit noului act normativ, INTS are ca obiect de activitate conducerea, organizarea și coordonarea activității de transfuzie sanguină, cercetarea științifică medicală, precum și învățământul medical de specialitate în domeniul transfuziei sanguine.

INTS are în subordine centrele de transfuzie județene și al municipiului București și este condus de un director general, fiind finanțat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății.

Numărul total de posturi, precum și statul de funcții al INTS se aprobă prin ordin al ministrului sănătății.

Articolul Reorganizare majoră a instituției care coordonează activitatea de transfuzie sanguină în România apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top