loader image
Home » Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

Peste 40 de copii cu scleroză multiplă din România sunt în tratament pentru această boală considerată rară în rândul celor mici, frecventă însă în rândul adulților. La dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacția 360medical.ro pe 26-27 mai 2022 vor fi discutate și problemele cu care se confruntă copiii cu scleroză multiplă(SM). Silvia Dinulescu, vicepreședintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN), va participa la eveniment și va oferi mai multe detalii despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă.

Multiple Sclerosis360, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii va avea o zi (pe 26 mai 2022) dedicată publicului larg, în care mai mulți speakeri care activează în specialitatea neurologie și tratează scleroza multiplă, experți în sănătate publică, medici din specialități conexe, reprezentanți ai autorităților, dar și ai asociațiilor de pacienți vor aborda pe larg această patologie, timp de două ore, de la 18-20.

Silvia Dinulescu este pacientă cu SM, dar și vicepreședintele APAN, astfel că în dubla sa calitate va vorbi despre copiii și adolescenții care se luptă zi de zi cu această boală și despre impactul taberelor dedicate acestora asupra lor și a familiilor celor mici.

,,În 2017 a fost organizată prima tabără pentru copiii cu scleroză multiplă. Acum suntem la a cincea ediție. Anul acesta ne-am reorientat către altă locație, în Buzău, și vom oferi o zi în plus de tabără”, a precizat pentru 360medical.ro Silvia Dinulescu. Până acum taberele s-au ținut la Pănicel, iar în pandemie în 2020 nu a mai avut loc.

,,Anul trecut s-a închegat un grup foarte frumos în tabără, s-au legat multe prietenii între copii. Dar din păcate, ne confruntăm cu lipsa de încredere a părinților”, a mărturisit vicepreședintele APAN, care va oferi mai multe detalii pe acest subiect în cadrul manifestării ,,Multiple Sclerosis360”.

Copiii cu vârste între 10 și 18 ani care suferă de scleroză multiplă se pot înscrie în tabăra care va avea loc la sfarșitul lunii august 2022. Dacă aveți întrebări pentru Silvia Dinulescu sau pentru ceilalți invitați prezenți la dezbatere, le puteți trimite sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro, acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii, transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube.

Pe 27 mai dezbaterea ,,Multiple Sclerosis360” va fi dedicată profesioniștilor din sănătate, iar accesul se va face cu acces limitat pe zoom.

Vezi și Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Articolul Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top