loader image
Home » Subvarianta BA.2 a tulpinii omicron a înlocuit aproape complet celelalte variante virale în România

Subvarianta BA.2 a tulpinii omicron a înlocuit aproape complet celelalte variante virale în România

Subvarianta BA.2 a tulpinii omicron a înlocuit aproape complet celelalte variante ale virusului SARS-CoV-2 în România, fiind confirmată la peste 93% dintre probele secvențiate săptămâna trecută, arată calculele 360medical.ro realizate pe baza ultimului raport săptămânal publicat marți de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Astfel, în ultima săptămână (între 18 și 24 aprilie 2022) au fost realizate 150 de secvențieri genomice la cele 7 laboratoare din țară care dispun de tehnologia necesară (INCDMM Cantacuzino, INBI ”Prof.Dr.Matei Balș”, MedLife, Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, Institutul de Virusologie ”Ștefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova și ”Pro Vitam” Sfântu Gheorghe).

La toate probele analizate (100%) a fost confirmată varianta omicron. Din cele 150 de probe la care s-a confirmat varianta omicron, la 140 (93,3% din numărul total de probe secvențiate săptămâna trecută) a fost identificată subvarianta BA.2.

Săptămâna trecută nu au fost identificate cazuri de infecție cu subvarianta BA.5, detectată o singură dată în România în săptămâna 11-17 aprilie.

Spre comparație, în săptămâna precedentă, din 220 de probe analizate, la 202 de probe (91,8%) a fost identificată subvarianta BA.2.

În săptămâna 7-13 martie, subvarianta BA.2 a devenit pentru prima dată dominantă în România, fiind confirmată la 55,5% din probele secvențiate.

În total, România a ajuns la 5.138 cazuri de infecție cu varianta omicron confirmate prin secvențiere genomică, din care 1.860 cu subvarianta BA.2.

Articolul Subvarianta BA.2 a tulpinii omicron a înlocuit aproape complet celelalte variante virale în România apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top