loader image
Home » Tot mai multe cazuri de infecție virală cu “variola maimuței” în Europa

Tot mai multe cazuri de infecție virală cu “variola maimuței” în Europa

Portugalia a raportat miercuri cinci cazuri de infecție cu un virus zoonotic care provoacă “variola maimuței”, alte opt cazuri suspecte fiind anunțate în Spania, sugerând că infecția se extinde pe continentul european. 

Infecția cu virusul MPV a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria. Ulterior, alte 6 cazuri au fost identificate de autoritățile britanice.

Pacienții din Portugalia sunt toți bărbați și în stare stabilă. Alte 15 cazuri din statul iberic sunt suspecte de infecție, dar încă nu au fost confirmate prin teste de laborator.

În Spania, niciunul din cele 8 cazuri suspecte nu a fost confirmat.

“Variola maimuței” este o infecție virală provocată de un virus din genul orthopoxvirus, familia poxviridae. Acest virus a fost identificat pentru prima dată la maimuțe în 1958, primul caz la om fiind confirmat la începutul anilor 1970 în Republica Democratică Congo.

Simptomele sunt similare variolei, dar cu forme mai ușoare și mortalitate mai mică. Simptomele includ febră, dureri de cap și iritații la nivelul pielii mai întâi pe față, apoi pe restul corpului.

Totuși, experții consideră că boala este relativ puțin contagioasă, iar persoanele infectate se recupează singure în câteva săptămâni, fiind raportate puține cazuri severe.

Articolul Tot mai multe cazuri de infecție virală cu “variola maimuței” în Europa apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top