loader image
Home » Peeling laser PicoPlus: tratament sigur si eficient pe timpul verii

Peeling laser PicoPlus: tratament sigur si eficient pe timpul verii

Atunci cand vine vorba de anumite afectiuni ale tenului asociate acneei, precum roseata, pori dilatati, cicatrici sau tulburari de pigmentatie, cele mai eficiente tratamente sunt cele laser. Timpul de recuperare si contraindicatiile precum expunerea la soare ii determina adesea pe pacienti sa fie reticenti. Totusi, tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani, iar procedurile moderne, precum cele incluse pe platforma PicoPlus, ofera pacientilor tratamente non- invazive sigure, cu timp redus de recuperare, care pot fi realizate si in anotimpul cald.

Peeling laser PicoPlus – 4 tratamente intr-unul singur

Platforma PicoPlus de la Lutronic, disponibila doar in clinica Derma Expert, cuprinde 4 lungimi de unda laser Nd-Yag, ce permit tratarea a tuturor afectiunilor ce pot insoti acneea: roseata, pori dilatati, cicatrici sau pete hiperpigmentare. Practic, in cadrul aceleasi sedinte de peeling laser PicoPlus se parcurg mai multe pasaje care vor viza, pe rand, fiecare dintre aceste probleme.

  • In primul pasaj, se tintesc hiperpigmentatiile cauzate de expunerea neprotejata la soare sau cele post inflamatorii, din urma leziunilor acneeice. Laserul Nd-Yag va sparge acumularile de melanina, determinand descuamarea acestora. 
  • In al doilea pasaj, se trateaza eritemul difuz si petele rosiatice aparute in urma vindecarii leziunilor acneice. Actiunea laserului va diminua roseata si va uniformiza culoarea tenului
  • In al treilea pasaj, se actioneaza asupra cicatricilor atrofice si porilor dilatati. Totodata, se pot trata si ridurile fine prin stimularea productiei de colagen si elastina. Laserul PicoPlus are efect de skin resurfacing, prin reducerea denivelarilor de la nivelul pielii si imbunatirea texturii. 

Procedura se poate realiza in siguranta si pe timpul verii, intrucat timpul de recuperare este unul minim, respectiv de 3-5 zile. In aceasta perioada, pacientii vor experimenta eritemul (inrosirea) si edemul (umflarea) pielii. Laserul PicoPlus devine o alternativa pe timpul verii la lasere invazive, mai agresive. Acestea actioneaza in profunzimea tesutului si implica arsuri controlate la nivelul pielii, cu o perioada de recuperare de pana la 14 zile, cum este si cazul laserului fractionat Co2Re, din clinica Derma Expert. Astfel, aspectul tenului afectat de cicatrici postacneice, pori dilatati sau riduri profunde va fi vizibil imbunatatit pana in momentul in care medicul decide realizarea unui tratament mai agresiv precum laserul Co2Re.

Recomandari inainte de peelingul laser PicoPlus

Exista anumiti pacienti care nu pot realiza aceasta procedura pe perioada verii, respectiv cei care se confrunta cu melasma, o afectiune genetica, ce are implicatii hormonale si este puternic stimulata de radiatia solara. Cu cateva zile inainte de procedura, nu se vor mai utiliza creme pe baza de retinoizi, alfa sau betahidroziacizi, care deasemenea, nu se vor utiliza nici post tratamente timp de cateva zile. Desi, peelingul laser este o procedura cu disconfort minim pentru pacienti, se poate aplica o crema anestezica cu 20 de minute inainte de procedura pentru un confort sporit. 

Cum trebuie ingrijit tenul dupa peeling laser PicoPlus?

Post procedura, pacientul trebuie sa adopte o rutina de ingrijire care sa includa produse hidratante si calmante, care ii vor fi prescrise la finalul tratamentului de catre medicul dermatolog Derma Expert. Extrem de importanta este si aplicarea cremelor cu factor SPF 50+, minimum 14 zile de la procedura. 

Fiind un tratament non-invazic, peelingul laser PicoPlus va necesita mai multe sedinte, protocolul recomandat cuprinzand 4-6 sedinte, realizate lunar si personalizate in functie de nevoile tenului fiecarui pacient. Primele rezultate incep sa se vada la aproximativ 2 saptamani dupa procedura si se construiesc gradual pe parcursul sedintelor. Efectul maxim se va observa la cateva luni dupa ultima sedinta din tratament, deoarece procesul de regenerare indus de procedura continua la mult timp dupa stoparea sedintelor. 

Programati acum o consultatie gratuita alaturi de unul dintre medicii dermatologi ai clinicii Derma Expert, pentru a primi un protocol personalizat de tratament in functie de nevoile tenului!

Intreaba specialistul Derma Expert

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

The post Peeling laser PicoPlus: tratament sigur si eficient pe timpul verii appeared first on Derma Expert.

Scroll to Top